Genel

Vekilliğe soyunan isimler siyaset cesaret ister

Vekilliğe soyunan isimler siyaset cesaret ister

Loading

Doğruları söylemek cesaret ister.

Ya Aksaray’dan Vekilliğe adayım diyerek medeni cesaretini göstereceksin. Ya da adaylığımı açıklamam için daha vakit var yıpratılmak istemiyorum bahanesinin ardına saklanıp gizliden gizliye aday çalışması yapmayacaksın.

Gizli saklı kulis yapanların akıbeti her zaman aynı olmuştur. Aday listesinin yakınından kenarından geçmeden harcadığın para ile kalırsın. Bu yazıda bu konuyu ele alacağım. Takke düşecek kel görünecek.

Aksaraylı seçmen mecliste kendisini en iyi temsil edecek aday profilini kafasında şekillendirmeye başladı.

Seçimlere kısa bir süre kala vekilliğe aday olanların bir kısmı açık açık “ben vekilliğe adayım” diye siyasi arenada yerini alıyor. Ya gizliden gizliye kulis yapıp nabız yoklayanlara ne demeli. Açıktan açığa ben Aksaray vekili olmaya adayım deme cesaretini gösteremeyen kişilere neden açıktan söyleyemiyorsunuz aday olduğunuzu diye sorunca aldığımız cevap çok enteresan oluyor.

Neymiş efendim daha erken imiş.

Erkenden açıklayınca yıpratırlarmış.

Bazıları da daha garanticiler akılları sıra onlara sorduğumuzda ;”Aklımda henüz böyle bir düşünce yok ama ve lakin Partim tarafından bize görev verildiğinde neden olmasın.”

 Bu tür cevap verenlere “ Ne kadarda alçak gönüllü ” demek yerine;” Sevsinler senin bahaneni sanki bulunmadık Şam kumaşısın “diyorum.

Gelelim “ Aksaray için gece gündüz çalışacağım” diye yollara çıkıp vatandaşlara “ Oyunuza talibim” diyerek sahada çalışan Aday Adaylarına. Tek söylenecek söz var “Yolunuz ve şansınız açık olsun.”

Gelelim Gizliden gizliye çalışan Aday Adaylarına .

Yahu mademki aday değilsiniz o zaman neden kucak dolusu parayı saçıyorsun. Ya akli melikelerin yerinde değil ya da rezil olurum düşüncesi beyninde hâkimiyet kurmuş.

Partin sana görev verecek diye beklentin varsa önce parti yetkililerine kendini kanıtlaman lazım gelir. Kanıtlamak derken bu insanlar saman altından su yürüten su kurnazlarını pohpohlamayı sever ama sandıkta avucunu yala der ve oyunu medeni cesareti olan adaya verir.

Şu anda Aksaray siyasi arenasında birkaç isim var medeni cesareti olan.

Bir de hangi partiden aday olacağını söylemeden sadece seçmenin kendisini ne kadar destek vereceğini öğrenme çabasında olan geçmişte siyasi kariyeri olan tecrübeli siyasetin kurtları.

Ya kapıma gelsinler ben garantiye bakarım diyen siyasiler yok mu?

Olmaz mı var tabii ama ve lakin onların sayıları da belli, kim oldukları da belli.

Bir sonraki yazımda, medeni cesareti olup siyaset arenasında seçmenlere “ oyunuza talibim ” deme cesaretini gösteren kişiler kimler? İsim isim açıklayıp hangi partiden, vatandaşın kendisine yaklaşımı nasıl? Onun analizini yapacağım.

Aday olduğu halde mensubu olduğu parti tarafından görev verilip verilmeyeceğini kestiremediği için adaylığını açıklamadan gizliden gizliye çalışma yürütenleri de İsim isim açıklayıp, vatandaşın kendisine yaklaşımı nasıl? Onun analizini yapacağım.

En önemlisi de Aksaraylı olup ta ekmeğini farklı şekilde kazanan, ama seçimden seçime Aksaray sevdası devşiren Aksaray’dan Milletvekilliği adaylığı için siyasi partisinin genel merkezi kapılarını aşındıranlar kimler? Dertleri Aksaray’a hizmet etmek mi? Yoksa aday oldum diyerek şirketine devletin ihalelerinde nemalanıp ihya olma çabasında mı? Onlarında analizini yapacağız.

Bakalım kimler gerçekten Aksaray’a hizmet için aday? Kimler servetine servet katmanın derdinde? İhaleleri amanın yolu aday adayı olmak felsefesi ile Aksaray sevdası devşiren kaç ithal Aksaray Milletvekilliğine talip olan iş insanı çıkacak?

Hep beraber göreceğiz. Vatandaş Aksaray Milletvekili olarak kimleri görmek istiyor. İsimleri ne? Hangi Partiye mensuplar? Partileri o kişileri aday gösterir mi?

Aday olduklarında vatandaşlardan alacakları tepkiler olumlu mu?  Olumsuz mu?

Bunların analizlerini de yer vereceğim bir sonraki yazıda görüşmek üzere şimdilik bu kadar.

Kalın sağlık ile. Kazancınız bol mutluluğunuz daim olsun.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL