ASAYİŞ

Silah Kaçakçılarına Çok sayıda POLİS ile Şafak Operasyonu

Silah Kaçakçılarına Çok sayıda POLİS ile Şafak Operasyonu

Loading

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ( KOM ) Şube Müdürlüğü ekipleri  Aksaray merkez ve merkeze bağlı köylerde bulunan şahısların yasa dışı yollarla “ Silah Ticareti “ gerçekleştirdikleri ve bu yolla ciddi oranda gelirler elde ettikleri yönünde  istihbarat bilgileri üzerine çalışma başlattı.

Yaklaşık 5 ay süre ile yapılan planlı çalışmalarda toplanan deliller doğrultusunda Aksaray Cumhuriyet Savcısından alınan gerekli izinler ile 18.06.2019 günü saat:06.00’ da çok sayıda polis ekibinin katılımıyla önceden belirlenen adresler eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.

Yapılan şafak operasyonda Aksaray/Merkez’ de 2 şüpheli şahıs, Merkeze bağlı Macarlı Köyünde 2 şüpheli şahıs, Altınkaya Köyünde 2 şüpheli şahıs, Çolaknebi Köyünde 1 şüpheli şahıs, Topakkaya  Kasabasında 2 şüpheli şahıs ve Kayseri/Merkez’ de 1 şüpheli şahıs olmak üzere yasa dışı yollarla silah ticareti yaptıkları tespit edilen toplamda 10 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Sabahın erken saatlerinde yapılan operasyonla gözaltına alınarak ikametlerinde arama yapılan; A.A (61), A.K (59), D.Y (55), S.Y (34), R.K (42), E.C (27), F.G (32), M.Y (48), K.F (24) ve Ş.B (41) isimli şahısların ikametlerinde,

✔ 11 adet ruhsatsız tabanca

✔  2000 adet tabanca mermisi ve yüzlerce av tüfeği fişeği

✔ Çok sayıda şarjör

✔ 2 adet ruhsatsız tüfek

✔ 2 adet faturasız Kuru Sıkı tabir edilen tabanca

Ele geçirildi. Yakalanan şahıslar sıkı güvenlik önlemleri altında Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Hastanede alınan sağlık raporlarının ardından Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğüne götürülerek gözaltına alınan şahıslar ve olayla ilgili soruşturma devam etmekte.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL