ASAYİŞ

Saadet Partisi Meclis Grubu toplantısında KYK Yurtlarında yaşanan sıkıntıları anlattı

Saadet Partisi Meclis Grubu toplantısında KYK Yurtlarında yaşanan sıkıntıları anlattı

Loading

Saadet Partisi Meclis Grubu toplantısında Aksaray Üniversitesi Otomotiv Teknolojisi bölümü öğrencisi Abdullah Emin Alıcı KYK Yurtlarında yaşanan sıkıntıları Kürsüden partililere aktardı. Alıcı konuşmasında su konulara değindi;

“Saadet Partisi Meclis Grubunun kıymetli genel başkanları, Milletvekilleri, Parti temsilcileri, kıymetli hazirun hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Bugün aranızda bir öğrenci kardeşiniz olarak, KYK Yurtlarında kalan üniversite öğrencilerini temsilen söz almış bulunuyorum. Bu vesileyle bizlere bu fırsatı tanıyan, KYK Yurtlarında yaşanan sıkıntıları gündeme alan ve biz öğrencilerin sesi olan Saadet Partisine teşekkürlerimi sunuyorum.

Tüm samimiyetimle söylüyorum ki KYK meselesi ile alakalı bir siyasi partinin bize bu fırsatı sunup dinleyeceğini söylediğimde arkadaşlarım ve çevrem heyecanla karşıladı ve mutlu oldu. İnşallah sizlerin vesilesiyle bazı sıkıntıların aşılmasına katkıda bulunacağız.

Beni mazur görün, biraz heyecanlıyım. Hem böylesi kıymetli bir mecliste konuşacak olmamdan hem de KYK yurtlarında sıkıntılar yaşayan öğrenci kardeşlerim adına söz alıyor olmaktan dolayı biraz heyecanlyım. Sürçü lisan edersem şimdiden affola.

Kıymetli meclis; İsmim Abdullah, Aksaray Üniversitesi otomotiv teknolojisi Bölümü öğrencisiyim. Aynı zamanda aksaray hamid-i veli KYK Yurdunda kalıyorum. Aksaray maalesef son zamanlarda öğrenci vefatlarıyla gündem olan ve ciddi ihmallerin bulunduğu bir şehrimiz.

Üzücüdür ki buraya gelmenin hazırlığını yaptığım sırada İstanbuldaİbn-i Haldun üniversitenin hazırlık sınıfı öğrencilerinden Zeynep CİLAN isimli bir kardeşimizin ihmaller sonucu yaşadığı trafik kazasında hayatını kaybetitği bilgisini aldım. Bu vesileyle kendisine Allah’tan rahmet diliyorum.

Ancak gelinen noktada bu kaybımız ilk değil. Maalesef aksarayımızda üniversitemizin tarih bölümü öğrencisi Mine Nur Uysal aksarayKyk kız yurdu önünde yaşadığı trafik kazasında hayatını kaybetti. Mine Nur Uysal 3 Aralık 2023 günü vefat etti. Ancak kazanın gerçekleştiği yolda, – ki orası şehirler arası bir yoldur ve kyk yurdunun önüdür- 13 Mayıs 2019 tarihinde de bir kaza gerçekleşmiş ve kazada Sevgi ÖNDER isimli bir öğrenci kardeşimiz de hayatını kaybetmişti.

Üzülüyoruz, ancak üzülmek yetmiyor artık korkuyoruz. Aksaray’ın bu konuda ilk ve tek olmadığını da biliyoruz. Düşünün ki şehirler arası bir yolun kenarında birden fazla KYK Yurdu var ve siz bu yurtların önüne ne bir üst geçit, ne bir gece aydınlatması, ne bir kasis koyuyorsunuz. Binlerce öğrenci her gün canını tehlikeye atıp okuluna,yurduna gitmeye çalışıyor.

Önlemlerin alınması için ölümler mi olması gerekiyor? Evet, Az önce bahsettiğim 2019 tarihli kaza sonrası sultan mesud  KYK yurdunun yanına üst geçit yapıldı. Peki ya diğer yurdumuz? Evet 3 aralıkta kaybettiğimiz Mine Nur Uysaldan sonra kaza mahalline ve yurdumuzun önüne kasisler yapıldı. Ancak tüm bu önlemler Mine UYSAL’dan, Sevgi ÖNDER’den hemen sonra, 2-3 gün içerisinde yapıldı. Bizler KYK yurdu öğrencileri olarak yurdumuzun önünde ki yola kazadan 1 gün sonra kasis yapılabildiği gördük. Yetkililerin işlerini 1 gün sonra yapabildiğini, adeta önlemsizliklerini ört bas etmeye çalıştıklarını gördük. Peki ya diğerleri? Kaybolan ya da her gün tehdit edilen diğer öğrenciler ne olacak? Dün aksarayda, birkaç ay öncesinde bir asansör kazasında Aydında, Bugün İstanbulda, Peki ya yarın nerede?

Gerçek şu ki KYK Yurtlarında barınamıyoruz! KYK’lar Kendine Yetemeyen Kurumlar haline gelmiş durumda. Gerçek ihtiyaçlarımızdan kaynaklı devletimizin yurtlarını tercih etmişken buralarda da türlü önlemsizlikler ile mücadele ediyoruz. Kayıplarımız öncelikli olduğu için bu meselelerden bahsediyorum. Peki ya son 4 ayda 20’nin üstünde kaza yaşanan asansörlerin denetimsizliği? Aydında Güzelhisar Öğrenci Yurdunda 16 öğrencinin bindiği asansörde Zeren Ertaş isimli kardeşimiz hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından önlemler alındığı açıklansa da 20 farklı ilden gelen asansör kazaları haberleri bizleri daha da endişelendirmekte. Bizler yetkililerin harekete geçip devletimizin şefkatli kollarını açmasını, eğitim hayatımıza devam etmeyi arzuluyoruz.

Sözleri uzattığımın farkındayım ancak bunlar sıkıntılarımızdan yalnızca bir tanesi.

KYK Yurtlarında verilen yemeklerden gelen türlü şikayetleri, hijyen ve muhafaza problemlerini yemeklerimizden çıkan türlü haşeratı ve zehirlenme vakalarını konuşmaya fırsatımız olmuyor. Yine odalardaki fiziksel yetersizlikler, 2024 yılına gelmemize rağmen internet bağlantılarında yaşanan sıkıntılar ve şehrin uzaklarına inşa edilen yurtlarda ulaşım problemleri sıkıntılarımızdan bazıları.

Bizler şanslı olanlarız. KYK çıkan, dışarıda özel imkanlarla üniversite hayatını devam ettirmeyip KYK Yurdunda kalabilen öğrencileriz. Devletimizin etkin denetimler gerçekleştirerek bu sıkıntıları çözmesini istiyoruz.

Bu vesileyle Saadet Partisi Grubuna tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bizlerin sesi olduğunuz, bu fırsatı bize verdiğiniz için teşekkür ediyorum.” Konuşmasını dinleyen Saadet partisi gurubundaki milletvekilleri ve misafirler Aksaray KYK yurtlarında yaşanan sorunları öğrencilerin kendilerinden dine fırsatı buldular.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL