ASAYİŞ

Jandarma’dan Tarihi eser Kaçakçılarına suç üstü

Jandarma’dan Tarihi eser Kaçakçılarına suç üstü

Loading

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, defineci olarak adlandırılan şahıslarca tarihi eser satılacağı ihbarı üzerine harekete geçti. Aksaray İl Jandarma Komutanlığı  JASAT ekipleri tarafından yapılan fiziki takip neticesinde eski eser kaçakçılığı yaptığı tespit edilen  iki şüpheli, kendilerine ait kamyonet kasası içerisinde Konya ilinden satmak için yanlarında getirmiş oldukları tarihi eser ile suç üstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre , Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, defineci olarak adlandırılan şahıslarca tarihi eser satılacağı ihbarı üzerine harekete geçti. Eskil ilçesi Eşmekaya beldesi mülki sınırları içerisinde Aksaray JASAT ekipleri tarafından yapılan  fiziki takip neticesinde eski eser kaçakçılığı yaptığı tespit edilen Y.O. ve Y.K. isimli iki şüpheli, kendilerine ait kamyonet kasası içerisinde Konya ilinden satmak için yanlarında getirmiş oldukları ‘Ortaçağ dönemine ait Çarkıfelekli Mezar Anıtı’ ile birlikte suçüstü yakalandılar.

Y.O. ve Y.K. isimli iki şüpheli, Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildiler.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL