Genel

İYİ Partide Bir şeyler ters gidiyor herkes meraklı ve şaşkın

İYİ  Partide Bir şeyler ters gidiyor herkes meraklı ve şaşkın

Loading

Aksaray gündemine adeta bomba gibi düşen İyi parti Aksaray il başkanı Ömer Faruk Ağır ve 2 yönetim kurulu üyesinin istifa ettikleri haberi üzerine çok şeyler yazılıp çizileceği kesin. Kafalarda soru işaretleri yumağı büyüdükçe büyüyeceğe benzer.

Pekiyi ne oldu da İyi parti Aksaray il başkanı Ömer Faruk Ağır ve 2 yönetim kurulu üyesi gecenin bir saatinde iki satır yazı ile istifa ettiler?

Tamda seçim arifesinde istifa etmelerini gerektirecek kamuoyundan gizlenen adeta sır gibi saklanan neden ne olabilir ki?

Acaba günler öncesinden alınan ve bir süre beklendikten sonra gece operasyonunu andıran şekilde istifa etmelerini kim ya da kimler istedi?

Genel merkez ile Aksaray il yönetimi arasında anlaşmazlık vardı da ayyuka çıkması önlenmek için mi gece yarısı apar topar istifa ettik diyerek oldubitti ye mi getirildi?

İyi parti Aksaray il başkanı Ömer Faruk Ağır ve 2 yönetim kurulu üyesi istifa nedenini “Görülen lüzum üzerine ” derken, geçtiğimiz günlerde yapılan delege seçimlerinde bir şeyler ters mi gitti de gecenin bir saatinde herkes uykudayken istifa kararını açıkladılar?

İyi Parti genel merkezi İyi parti Aksaray il başkanı Ömer Faruk Ağır ve 2 yönetim kurulu üyesinin çalışmalarını vasat gördü de “ Bu işi beceremiyorsunuz istifa edin. Bu işi becerecek insanlara bırakın” tavsiyesinde mi bulunuldu?

Aksaray’da İyi parti Aksaray il başkanı Ömer Faruk Ağır ve 2 yönetim kurulu üyesinin istifası en çok iktidar partisini temsil eden il başkanlarının işine yaramadığı kesin. Yeni seçilecek veya genel merkez tarafından atanacak il başkanının önceki il başkanı Ömer Faruk Ağır gibi muhalefet yapmama etliye sütlüye karışmama gibi bir siyasi çizgi izlemeyeceğinin garantisi olmadığı için biraz tedirginlik yaşamaları gayet normal değil mi?

Siyasi arenada 6 lı masa diye adlandırılan CHP, İYİ PARTİ, DEVA, GELECEK, REFAH ve DEMOKRAT PARTİ Aksaray il temsilcileri içerisinde, geçtiğimiz seçimlerde en çok oyu alarak ANA MUHALEFET PARTİSİ sıfatı ile mecliste gurubu bulunan İYİ Parti  Aksaray Temsilcileri, muhalefet yapma görevini adeta muhalefet ortağı CHP İl örgütüne dolaylı olarak ta,  CHP Aksaray il başkanı ALİ ABBAS GÜÇLÜ ve EKİBİNE bırakarak nasıl bir siyasi strateji içerisine giriyorlar?

Etliye, sütlüye karışma, bırak sert muhalefeti başkaları yapsın sen karşıdan seyretmek ile yetin siyaseti yapıyorlar da, İYİ PARTİ Genel merkezi il yönetimine istifa edin baskısı mı kurudu?

 İYİ Parti Aksaray il başkanı ve 2 yönetim kurulu üyesi baskı üzerine mi gece yarısı apar topar istifa ettiklerini iki satır açıklama ile kamuoyuna duyurdular?

Sorular ardı arkası kesilmeyen sorular.

Bu soruların cevabı olan kişiler ise ortalıkta yoklar. Ne 1 yıl başkanlığını yaptıkları partisinin binasında nede , Türkiye cumhuriyeti devletinin türlü imkânsızlıkları aşarak bizlere armağan eden dünyanın ender liderlerinden MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün aramızdan ayrılışının 84. Yılını anma etkinliğinde görünmediler.

Partinden İstifa etmiş olabilirsin ama bizlere bayrak ve vatan hediye eden kısacası kendi topraklarında özgürce yaşamamızı borçlu olduğumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. Yıl dönümü anma programına katılmayıp sonrada kürsülerden ateşli ATATÜRK sevdalısı nutukları atmak olmaz . Bu böyle olmadığı gibi basına servis ettiğin fotoğrafların arkasında dev ATATÜRK resmi olması manidar değil midir Sayın iyi Parti ( ESKİ ) Aksaray İl Başkanı ve 2 yönetim kurulu üyeleri.

Bir söz vardır “ İnsan eğer davranışlarında samimi değil de sadece karşısındakileri inansın diye samimi gibi davranıyorsa bekleyin menfaatleri tükenme noktasına geldiğinde hayal kırıklığının yarattığı panik havası o kişinin yapmacık davranışlarını ele verir. Yüzüne taktığı maske düşer ve gerçekteki yüzü ortaya çıkar” der.

Bana soracaksınız ne alaka diye. Ama çok alaka hem de alakanın alası. Nedeni ne diye sorana derim ki. Madem gerçek bir Atatürk savunucusun bu konuda da samimisin o zaman ATATÜRK ANMA Programına katılmamanın sebebi ne?

Mademki koyu bir ATATÜRK sevdalısı değilsin o zaman ATATÜRK POSTERİNİ arkana alıp kameralara neden poz veriyorsun.

Bu soruları aslında ben sormuyorum. Bu soruları vatandaş birbirine soruyor sorguluyor. Kimsenin de Atatürk sevgisini buradan sorgulamıyorum. Siyasetin samimiyetsizliğe tahammülü yok bunu anlatmaya çalışıyorum. Aslını sorarsanız İYİ Parti Aksaray ( ESKİ ) il başkanı Ömer Faruk AĞIR ve yönetim kurulu 2 arkadaşının ATATÜRK sevgisi varmış yokmuş onu da sorgulamıyorum. Çok ta umurumda değil sevmiş veya sevmemiş. Benim sahsi sevgim saygım var başkasının sevgisine veya sevgisizliğine karışmak ne haddime.

Benim sorguladığım şey Partin Yönetiminden İstifa etmiş olabilirsin bu sebepten dolayı Protokolde yer almaya bilirsin ama diğer vatandaşların yaptığı gibi törene bir kenardan iştirak eder saygı duruşu ve istiklal marşına iştirak eder insanlara partiden istifa ettim ama resminin önünde poz verdiğim ATATÜRKE de son görevimi yapıyorum mesajını verebilirdin.

Bu konuda Değerli Başkan Ömer Faruk Ağır’ın bana hak vereceğinden eminin. 

Hani derler ya “ meyve veren ağaç taşlanır” diye. Bizim amacımız birilerine hakaret etmek değil. Amacımız yapılan hatayı gösterip tekrarını önlemek.

Siyasetin bir oluşumunun içerisinde yöneticili yapmak Her insanın becereceği bir iş değil.

Kimisi kabiliyetlidir, siyaseti de yöneticiliği de yapar. Kimisi vardır bu meziyete sahip olmadığı için yapar gibi görünür ama beceremez. Bunun örneklerini görmek için etrafımızı biraz analiz ettiğimizde bakmak için değil de görmek için baktığımızda fazlasıyla görmemiz mümkündür.

Ama kabiliyetli partisine gönülden bağlı bir yönetici muhalefet ise çatır çatır muhalefetini yapar.

İktidar ise partisinin icraatlarını gece gündüz durmaksızın anlatır. Ama eğer birilerinin gölgesinde boş koltuğu dolu görünsün diye oturup etliye sütlüye karışmadan siyaset yapanlar , ya görevden el çektirilir ya da koltuğun sahibi otursun diye emanetçiliğine son verilir.

Kim nasıl siyaset yapıyor, partisine artısı veya eksisi var mı yok mu gerçeği söylemek gerekirse benim pek te umurumda değil.

Yapan ne yapıyorsa kendine yapar. Umurumuzda olan ne diye sorarsanız eğer, bir ideolojiye gönül vermiş milyonları peşinden sürükleyen siyasi oluşumların insanlara faydalı olması ve de kendilerine gönül veren gönüldaşlarının hayal kırıklığı yaşamaması dır.

Siyaset futbol takımı gibi fanatik olmak değildir. Gerektiğinde parti yöneticilerini sorgulamak, gerektiğinde bu yanlış doğrusu bu olmalı diyerek siyasi liderini sorgulayabilmektir siyaset.

Siyasette, her şeyin en iyisini lider bilir mantığı yanlış bir mantıktır.

Liderin söyledikleri sorgulanmaz harfiyen itaat edilir mantığı ile yapılan siyaset benin fikrime göre yanlış bir siyasettir. Sonuçta liderlerde yanıla bilir veya kandırıla bilir.

Aslında parti logolarını bir kenara itip Allahın insanoğluna en büyük hediyesi olan beynimizi biraz kullanma konusunda meziyet sahibi olabilsek işte o zaman kimse bizi kandıramaz, doğruyu yanlış , yanlışı doğru gibi gösteremez. En önemlisi İnsanların sorguladıkları siyasiler on düşünüp bir söyler vaatlerini verirken yapamayacakları vaatleri vermekten özen ile kaçınır. İşte o zaman iç siyaseti dış güçler yönetiyor imajı ortadan kalkar.

Yalansız, yapmacık olmayan işin ehli insanlar tarafından siyaset yapılarak canım ülkemi vatan ve millet sevdalısı dürüst insanlar tarafından mecliste ve dünyanın her platformunda beni temsil edecek insanların sayılarının çoğalmasına duyduğum özlemin gerçekleştiği günlere ulaşmak dileklerim ile Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

İzzet TINMAZ – Gazeteci / Yazar

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL