Genel

Gazeteci’misin ? Halk ile ilşkiler uzmanı mı? Karar ver

Gazeteci’misin ? Halk ile ilşkiler uzmanı mı? Karar ver

Loading

Vay be Ne öğretmenmiş.

Aksaray’da bir öğretmen öğrencisini yumrukluyor. Olay medyaya yansıyor. Öğretmen soruşturma geçiriyor. Olay sonrası çocuğun ailesi mahkemeye başvuruyor. Dava görülüyor. Buraya kadar hepsi normal haber akışı içerisinde yayınlanması gereken şeyler.

Bundan sonra temcit pilavı gibi yok şöyle dövmüş böyle kazak almış gibi detayları yayınlayan meslektaşlarım yahu bu bilgileri daha önceden edinip bir çırpıda yayınlasaydınız ne olurdu.

Şimdi sormazlar mı? Yahu nasıl bir habercisiniz siz doğru dürüst detay almadan haber yapıyorsunuz diye.

Haber yapma uğruna önceden olmuş bir şeyi gözden kaçırıp detayları iyice araştırmadan haber üretip sonrada habercilik adına biz bu detaylara ulaştık demek bence mesleğimizi icra eden kişilerin kendilerini sorgulamaları gerektiğini gösteriyor.

Bir Haber hazırlanırken en ince detayları araştırmadan direk haberleştirip servis etmek bence acemilikten başka bir şey olmasa gerek.

Gerçi üç beş bin lira sermayen varsa birazda habercilik deneyimin varsa Aç bir haber sitesi sonra adın gazeteci olarak anılsın. Vay be bu kadar ayağa düşmüş GAZETECİLİK. Sonra Her defasında acemiliğin yüzünden bu işi meslek haline getiren kişiler Valisinden yöneticisine kadar kişilerden her platformda üstü kapalı eleştiri üzerine eleştiri yapılmasına zemin hazırlansın. Ne güzel dünya yahu senin beceriksizliğin yüzünden camiadaki herkes aynı muameleye maruz kalsın.

Madem bir haberi yakaladın onu okuyucunla buluşturacaksın. O zaman  İyi araştır , eksik bilgi, eksik detay ile haber yapıp sonrada geçen gün meydana gelen olayda şu oluş bu olmuş diye eksik yaptığın haberi tamamlamaya çalışma da insanlar Yaptığın Habercilik üzerine beceriksizliğini yüzüne vururcasına eleştiriler yapmasın.

Ya bu işi hakkını vererek doğrusuyla yap yada insanları beceriksizliğin yüzünden zan altında bıraktırma.

Kısacası YA GAZETECİ OL GEZETECİ DESİNLER Yada HALK İLE İLŞKİLER UZMANI Gibi İnsanlara derme çatma habercilik ile alakasız Haberler Üret sana HALK İLE İLŞKİLER UZMANI desinler karar ver bizde bilelim.

Gerçek GAZETECİLER Haberin en ufak detayını öğrenir tüm bilgileri tam ve eksiksiz edinir ona göre haber yapar.

HALK İLE İLŞKİLER UZMANI Duyduğu derme çatma bilgileri araştırma yeteneği kısıtlı olmasından dolayı eksik yanlış bilgi ile insanları bilgi sahibi yapmaya çalışan kişilerdir.

Kararını ver bizde sana nasıl hitap edeceğimizi bilelim. Gerçek GAZETECİLER için düzenlenen etkinlikte baş köşede oturma yerine o yere oturmaya hak kazanan kişiler otursun. Plaketin Tanesi 20 tl herkes herkese verebiliyor. Önemli olan o plaketi doğru ve eksiksiz haber yapıp okuyuculardan almak.

Neyse daha fazla konuşmaya gerek yok anlayan zaten anlıyor anlamayanda çemkire çemkire kendine bu camiada yer açmaya çalışıyor.

Kalın sağlıcakla,

İzzet TINMAZ / ilkhavadisgazetesi.com imtiyaz sahibi

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL