ASAYİŞ

EYT’siz Erken Emekli Olabilirsiniz!

EYT’siz Erken Emekli Olabilirsiniz!

Loading

Emeklilikte yaş kriterini sağlayamadığı için aylık hakkı elde edemeyen yaklaşık 2 milyon 500 bin kişi için EYT müjdesi geldi. EYT kapsamı dışında kalan 2000 yılı ve sonrası sigorta girişine sahip binlerce kişi için erken emeklilik hayal değil!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan EYT yasasında yaş şartı aranmaması ardından 2,5 milyon kişi kapsama girdi. 1999 öncesi sigorta girişi olan vatandaşlarımızı kapsayan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) açıklaması ardından 2000 yılı ve sonrası girişteki vatandaşlarımız için emeklilik kapısı kapanmış oldu!
Sadece 1 ya da birkaç yıl giriş gecikmesi nedeniyle EYT hakkı elde edemeyen vatandaşlarımız için alternatif bir emeklilik yolu olduğu bilgisi ise gündeme bomba gibi düştü. 2000 sonrası sigortalıları ilgilendiren bu haber, EYT’siz emekliliğin kapılarını açıyor.
2007 YILINA KADAR EMEKLİLİK BU FORMÜLLE MÜMKÜN!
Emeklilik hakkı elde etmek sigorta giriş yılı, yaş, ödenmiş prim günü ve sigortalılık süresi gibi şartların sağlanması gerekiyor. Değişen yasa ile birlikte 1999 ve öncesi sigorta girişine sahip vatandaşlarımız yaş kriterine takıldığı için emeklilik hakkı elde edememişti. EYT olarak adlandırılan bu vatandaşlarımız ise açıklanan EYT yasası ile yaş şartı aranmaksızın emeklilik hakkı elde etti.
2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 ve 2007 yılı sigorta girişli vatandaşlarımız ise sigorta giriş tarihi nedeniyle kapsam dışında kaldı. Fakat bu vatandaşlarımızın da emekli olabileceği bir formülün var olduğu biliniyor. Erkeklerde askerlik vazifesi ve kadınlarda ise çocuk sebebi ile EYT kapsamı dışında kalan vatandaşlarımız da emeklilik hakkı elde edebiliyor.
6 YILA KADAR KAZANILABİLİYOR
Askerlik borçlanması ve kadınlarda çocuk nedeniyle emeklilik tarihi öne çekilebiliyor. Anneler, her bir çocuk için emeklilik tarihini 2 yıl geriye çekebilirken, bu sayede 6 yıla kadar erken emeklilik hakkı elde edebiliyorlar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL