ASAYİŞ

Düğünlerde Havaya ateş açmanın bedeli ağır oldu

Düğünlerde Havaya ateş açmanın bedeli ağır oldu

Loading

Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, “Mutluluğa Kurşun Sıkma Geleceğini Karartma” pojesi kapsamında sorumluluk bölgesinde bulunan İlçe, belde ve köylerde yapılan düğün, nişan ve asker eğlenceleri gibi faaliyetlerde silahla havaya ateş eden şahıslara yönelik 06-07 Ağustos 2022 tarihleri arasında denetler gerçekleştirildi.

Düğünlerde silahla havaya ateş ettikleri tespit edilen (6) şahıs yakalandı.

Jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde , düğünlerde silah ile havaya ateş açarken yakalanan şahısların üzerlerinde,  (2) adet ruhsatsız tabanca, (5) adet kurusıkı tabanca, (1) adet ruhsatsız av tüfeği, (8) adet tabanca fişeği, (61) adet boş tabanca fişeği kovanı, (89) adet kurusıkı tabanca fişeği, (17) adet boş kurusıkı tabanca fişeği kovanı ve (12) adet av tüfeği kartuşu ele geçirildi.  Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ele geçirilen malzemeler muhafaza altına alınarak, şahıslar hakkında gerekli adli işlemlere başlatıldı.

Ayrıca Jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, gaz ve ses fişeği atabilen tabancalar hakkında kanuna muhalefet ( Kurusıkı Tabanca) suçundan (5) kişiye toplam 11.780 TL, izinsiz düğün/nişan yapan (2) kişiye ise Emre Aykırı Davranıştan 1.162 TL idari para cezası uygulandı. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL