ASAYİŞ

COVİT 19 belası ne durumda

COVİT 19 belası ne durumda

Değerli Dostlar, son günlerde Türkiye genelinde COVİT 19 belasıyla top yekûn bir savaş halindeyiz. Uzun uzadıya COVİT 19 şöyledir, insanları inleye inleye öldürür, diye anlatmaya gere yok. Peki yaşadığımız cennet köşesi memleketimizde  COVİT 19 belası ne durumda?

Ama şu gerçek akıllardan çıkmamalı. COVİT 19 belasıyla savaşmanın ve savaşın galibi olmanın tek yolu önlem almak. Bilim insanlarının söylediklerine harfiyen uymak gerekiyor.

Bilim insanları ne diyor hatırlayalım.

SOSYAL MESAFE – HİJYEN – MASKE, bu üçlü bizim olmazsa olmazımız olmalı.

Peki, biz bu kurallara ne kadar uyuyoruz?

Maalesef bu kuralara UYMUYORUZ.

Uymayan vurdumduymaz tavırlar sergileyen sevgili okurlara buradan bir çift sözüm olacak.

SOSYAL MESAFEYE Uymamak COVİT 19 belasını evimize taşımak demek.

HİJYEN KURALLARINA Uymamak COVİT 19 belasını evimize taşımak demek.

MASKE TAKMAMAK COVİT 19 belasını evimize taşımak demek.

Sadece evimize taşımakla kalmayacak, gerektiğinde canımızda vazgeçmeyi bir salise bile düşünme gereği duymayacağımız evdeki çocuklarımıza, eşimize, anne ve babamıza bulaştıracağız.

Belki siz tedavi ile kurtulabileceksiniz. Ya gerektiğinde canımızda vazgeçmeyi bir salise bile düşünme gereği duymayacağımız evdeki çocuklarımıza, eşimize, anne ve babamızın gözümüzün önünde eriyip bitmesine, gözlerinizin önünde ölmesine nasıl dayanacaksınız.?

Vicdan azabı yakanızı bırakır mı acaba?

Bu sadece ibret almamız gereken tedbir almanın ne kadar önemli olduğunu gösteren küçücük bir örnek ve olması olası bir senaryo.

SOSYAL MESAFE – HİJYEN – MASKE, bu üçlüyü hayatımıza yerleştirmeli ve olmazsa olmazımız olmalıdır.

Sözün kısası SOSYAL MESAFE – HİJYEN – MASKE TAKMAK, bizleri COVİT 19 belasından uzak tutacak üçlü bir formül biz ve sevdiklerimizi hayata bağlayacak tır.

Şimdi gelelim memleketimizde COVİT 19 belasının son durumuna;

Formül çok açık SOSYAL MESAFE ye – HİJYEN e – MASKE takmayan insan sayısı ne kadar azalır ise COVİT 19 belasında o kadar azalır.

Buradan COVİT 19 belasına yakalanan kişi sayısı şu kadar bu kadar oldu diye rakamlar içinde boğulmanıza gerek yok.

SOSYAL MESAFE – HİJYEN – MASKE, bu üçlüyü kafamıza beynimize kazıyalım.

COVİT 19 belasına yakalanan kişi sayısı otomatik olarak düşecek. İnsanlar eskisi gibi yine sarılacak, el sıkışacak, eller öpülecek.

Hadi bakalım şu andan itibaren SOSYAL MESAFE ye dikkat edelim – HİJYEN kurallarına uyalım – MASKE TAKMA alışkanlığını edinelim.

COVİT 19 belasıyla savaşmanın ve savaşın galibi olmanın tek yolu önlem almak. Bilim insanlarının söylediklerine harfiyen uymak gerekiyor. SOSYAL MESAFE – HİJYEN – MASKE, bu üçlü yaşam tarzımız, hayat felsefemiz olsun.

Kalın Sağlıcakla

İzzet TINMAZ / Gazeteci – Yazar

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL