Genel

Çocuklardan Jandarma kışlasına ziyaret

Çocuklardan Jandarma kışlasına ziyaret

Loading

Aksaray ili Sultanhanı İlçesinde bulunan 75’inci Yıl Cumhuriyet İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinde oluşan heyet Aksaray İl Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığına Ziyaret gelen çocuklara Aksaray İl J.K.lığı Harekat Merkezinin tanıtımı yapılarak 112 acil çağrı numarasının önemi anlatıldı. Ziyarete gelen çocuklar telsiz üzerinden görevdeki devriyelere çağrılar yaparak görevlerinde başarılar dilediler.

Daha sonra çocuklar için kışla içerisinde hazırlanan Trafik eğitim parkurunda Ziyarete gelen çocuklara; emniyet kemerinin önemi, trafik işaret ve lambaları ile yaya geçidinin kullanımı hakkında uygulamalı trafik eğitimi verildi. Jandarma envanterinde bulunan tamamı yerli ve milli olan silahlar ile araç ve motosikletlerin tanıtımı yapılarak çocuklarımızın araç ve motosikletlere bindirilerek güzel zaman geçirmeleri sağlandı. Aksaray İl Jandarma Komutanlığı yerleşkesinde bulunan köpek eğitim alanında ziyarete gelen çocuklar için hazırlanan Olay ve Yalman isimli Jandarma köpeklerinin gösterisi izlediler. Hoş vakit geçiren çocuklara İl Jandarma komutanlığı kışlası içerisinde bulunan hayvanat bahçesi gezdirildi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı Kriminal Kısım Amirliği tarafından kışla bahçesine açılan stant da çocuklara Olay yeri incelemede kullanılan cihaz ve malzemelerin tanıtımı yapılarak, olay yerinde tespit edilen bulguların toplanmasında ve muhafazasında kullanılan teknikler hakkında eğitim verildi.

Faaliyet sonunda çocuklara çeşitli ikramlarda bulunularak Jandarma çocuk dergisi ve boyama kitabı hediye edilerek çocuklarla günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilerek ziyaret sonlandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL