ASAYİŞ

“Bunlardan bir cacık olmaz”

“Bunlardan bir cacık olmaz”

Loading

 İzzet TINMAZ  Gazeteci – Yazar

Altılı masa seçime aylar kala dağıldı. Vatandaşın güveni sarsıldı. “Bunlardan bir cacık olmaz” diyenlerin sayısı azımsanmayacak kadar çoğaldı.

Altı siyasi partinin lideri bir masanın etrafında toplanıp CUMHURBAŞKANI adayını belirlemek için aylarca uğraştı.

Toplantı üzerine toplantılar yapıldı. Vatandaş her toplantı sonrası CUMHURBAŞKANI isminin açıklanmasını bekledi ama nafile. İsim belirleme konusunda bir arpa boyu yol alınmadı.

Her toplantı sonrası ha bu gün açıklayacaklar beklentisi boşa çıkınca seçmenin 6 lı masaya güveni azaldıkça azaldı.

“Bunlardan bir cacık olmaz”

Daha bir isim belirlemekten aciz 6 kafadar nasıl ülke için kritik kararlar alacak diye sorgulanmaya başlandı. Kısacası altılı Masayı oluşturan liderlere vatandaş “ Bir isimi belirleyecek beceriye sahip değiller bunlardan bir cacık olmaz. Ülkeyi nasıl yönetecekler? ”  yorumlarını aralarında fısıldamaya başladılar.

İYİ PARTİ lideri Meral Akşener vatandaşların yüksek perdeden sert eleştirilerine sonunda son noktayı koydu. Halk tabiriyle masaya tekmeyi vurup bu iş bu kadar sepeti koluna herkes yoluna dercesine sert açıklamalar ile masada biz artık yokuz mesajını verdi.

Son yaptığı açıklama ile altılı masa macerası sona erdi der gibi idi.

Son basın toplantısı sonrası siyaset kulislerinde gözle görünür hareketlenme yaşanırken. 6 lı masadaki son yaşananlar Cumhur ittifakını oluşturan partilerin adeta ekmeğine yağ sürdü.

Ortak aday belirleme becerisini gösteremeyen CHP- İYİ PARTİ- DEVA PARTİSİ- GELECEK PARTİSİ- SAADET PARTİSİ ve DEMOKRAT PARTİ liderleri seçmenin gözünde oldukça puan kaybetti.

Bir oyun bile altın değerinde olduğu 2023 seçimlerinde ortak isim belirleyemeyen liderlerin durumu nasıl toparlayıp seçimlerden nasıl galip çıkacağı hangi stratejiyi izleyeceği merak konusu.

Seçmenin gözünde puan kaybına uğraya CHP ve İYİ PARTİ cephesinde yükün büyük kısmını Aday Adayları sırtlayacağı kesin. Aday Adayları seçmene vereceği mesajlar çok önem arz ediyor.  

CHP ve İYİ PARTİ Aday sıralamasında belirleyeceği isimler seçimin seyrini değiştireceği kesin, AK PARTİ Aday Adayları ve BBP adayları sahada çalışmalarına başlamasına karşılık MHP cephesinden henüz ses seda çıkmaması kafalarda Aksaray’da AK PARTİ Aday Adaylarını MHP destekleyecek yorumlarını da beraberinde getirmekte.

Altılı masa cephesinde henüz 4 partinin Aday Adayları konusunda bir çalışması olmamakla beraber. 4 partinin muhtemel adayları il başkanlarından oluşacak gibi görünüyor. Başka bir ihtimal ise 4 partinin seçmenleri CHP veya İYİ PARTİ Adaylarını sandıkta destekleme ihtimali.

Seçime 2 ay gibi kısa bir süre kalmış olması ve 6 siyasi partinin bir isim üzerinde anlaşamamaları Cumhur ittifakının seçime 1 sıfır önde başlaması gibi bir avantaja sahip olanın yanı sıra Cumhur ittifakının Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına birden çok aday çıkacak olması  oyları böleceğinden Cumhur ittifakının Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerden galip çıkma olasılığını oldukça kuvvetlendireceğe benzer. Şu anki seçim atmosferi gösteriyor ki; Cumhur ittifakının adayının seçimden galip çıkma ihtimali oldukça kuvvetli görünüyor. Tabii bu benim görüşüm. Benim görüşüme katılmayanların görüşlerine de saygım sonsuz.

Siyasi parti genel merkezlerinin aday belirlemede ve sıralamada yapacakları her türlü hata seçimin faturasının en ağır şekilde ödemesine neden olacağı kesin. İyi de mecliste milletvekili aritmetiğinde nasıl bir değişim olur sorusuna verilecek cevap ne?

Aksaray için ne olur sorusuna 2-1-1 olur derim. AK Parti’nin birinci ve ikinci sıraya koyacağı aday isimleri oldukça önemli. Üçüncü ve dördüncü sıraya koyulacak isimlerin çok ta önemli olduğunu zannetmiyorum.  Mevcut milletvekili sayısını korusa

O bile şu an için çok büyük bir başarı.( Bu sahada vatandaşlar ile bire bir yaptığım istişarelerden edindiğim kanı bu.) Tarafsızlığımı koruyarak kaleme aldığım bu yazıda hem davula hem kasnağa vurmuşsun diyenlerin sayısı oldukça çok olacağından eminim. Ama görünen köye kılavuz ne hacet gerek te yok zaten.

Siyasette bir değim vardır “Siyasette son bir dakika tüm dengeleri altüst eder.”

Oldukça uzun bir yazı oldu. Önümüzdeki günler siyasette çalkantılı bir döneme gireceğinin sinyallerini verdiği kesin.

6 şubatta meydana delen depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza rahmet geride kalanlara sabır, yaralı depremzede vatandaşlarımıza acil şifa diliyorum. Şu unutulmamalıdır Türk ulusu yaralarını el birliği ile saracak tır. Bundan kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın.

Allah’ım daha beter Afetlerden korusun.

Başka bir yazımda görüşmek umuduyla, hoş kalın sağlıklı ve mutlu olun.

 İzzet TINMAZ Gazeteci – Yazar

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL