ASAYİŞ

Alkışlar senin için Vali Bey

Alkışlar senin için Vali Bey

Loading

Geçen gün şöyle kabalama bir hesap yaptım Edirne Uzunköprü’den Aksaray’a yerleşmemin üzerinden 17 yıl geçmiş dile kolay.

En büyük kızım Edirne Üzunköprü ilçesinde doğdu. ikinci evladım 2 gün yaşadı Aksaray’da vefat etti. İşte Aksaray’da kalmamın en önemli sebebi bu. Diğer 2 kızım 1 oğlum Aksaray doğumlu.

İçinizden birileri iyide bundan bize ne diyecek. 17 senede tanık olduğum beraber çalıştığım bir çok Üst düzey bürokratlar oldu. Ama az sonra bahsedeceğim böyle bir şahsiyet ile çalışma imkanı bir ilk.

Neyse bunları kısa keselim . Gelelim asıl konumuza.

Aksaray’da yaşadığım süre içinde birçok VALİ ile çalışma imkanı buldum. Makamdan çıkmayanı da gördüm. Bir şeyler yapıyormuş gibi yapanı da. Hatta önceki Vali ile yazdığım makale yüzünden mahkemelik olup Nezarethanede sabahladığım da oldu. Nezarette şeker hastalığımın nüksetmesinden dolayı hastalanıp Ambulans ile Hastaneye gittiğim de oldu.

Fakat Aksaray’da az sonra gözlemlediklerimi anlatacağım böyle bir Vali ile çalışma imkanı olmadı. Farklı bir çalışma sitili olan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’dan bahsetmek istiyorum.

Vali Aydoğdu farklı bir çalışma sitiline sahip .

Eğitimci olmanın verdiği avantaj ve yöneticilik vasfının yüksek kalitede olması Aksaray için bulunmaz bir velinimet. ( Tabii bu benim gözlemlerim sonucu edindiğim kanaat)

Aksaray için çalışmanın ötesinde bir gayret sarf etmenin ayrı bir mutluluğunu yaşıyor adeta.

Makamda Oturma proje üret mantığı hakim Vali Aydoğdu’da.

Hatırlıyorum da  İlk basın ile tanışma kahvaltılı toplantıda yaptığı kısa konuşma ve yapmak istediği projeler hakkında yaptığı konuşma sonrası kendi kendime ” Bu Vali Aksaray için bulunmaz bir velinimet. İnşallah Vali Aydoğdu Aksaray’ı hak ettiği yere getirir. Aksaray kaybettiği zamanı bu vali ile giderir ” diye içimden geçirmişim.

Geleli fazla olmadan Aksaray’a hizmet için geldiği ve mahiyetinde çalışan bürokratları Aksaray için projeler üretmeleri konusunda verdiği direktifler ile Aksaray’ın çehresi değişmeye başladı. Kısacası verdiği insan üstü gayret ve çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

Geçtiğimiz ün Aksaray’da alışılmamış bir görüntü beni hah işte şimdi asıl vali şimdi Aksaray’a geldi dedirtti.

Yıllar Önce “VALİ” diye bir dizi vardı. Sıra dışı tavırları ile hizmet ettiği yerdeki vatandaşların gönlüne giren ve yan gelip yatan Bürokratların korkulu rüyası bir vali profili çizen bir karakter vardı.  Aksaray  Valisi Hamza Aydoğdu tam da bu profile uygun bir Vali. Aksaray’ın sokaklarında korumasız Tebdili kıyafet ile gezecek kadar alçak gönüllü bir Bürokrat. Esnaf ile çay simit yiyecek kadar gönlü güzel bir insan. Makamda değil  halk ile iç içe olmayı tercih eden bir Vali Hamza Aydoğdu. Vatandaşın sorunlarını yerinde kaynağından öğrenip çözüm yolları arayan çalışma yöntemi ile farklı bir Vali Profili Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu.

İyi de bunları niye kaleme aldın diyenlere sadece cevabım

Bu yazıyı kaleme almak Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’ya yağ yakma çabası değil. Sadece bu insan üstü çalışmalarından dolayı Kendisine TEŞEKKÜR etmek benimkisi.

Her ne kadar bu tür yazılar yazmak benim tarzım olmasa da bu tür yazılar yazmak ta gerekli bazen. Aslında bu yazıyı yazmak yerine kendisinin yüzüne söylemeyi tercih ederdim. Fakat düşündüm de makamında kendisiyle görüşmek isteyince bana ayıracağı bir kaç saat Aksaray’ın hizmeti için harcanacak vakitten çalmak demek. Bunu düşünerek köşeden teşekkür etmeyi seçtim. Hem de Aksaraylı olup şehir dışında yaşayan okuyucular da Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’yu tanısınlar istedim . Aksaray’da yaşayanlar zaten Aksaray valisi  Hamza Aydoğdu’yu iç içe olduğu için biliyor. Ya Aksaray’ın köyünde , kasabasında , ilçesinde yaşayanlar onlarda bilsin istedim.

Kısacası Aksaray böyle bir valiyi biraz zor bulur. ( Bu sadece benim düşüncelerim)

Tekrar üstüne basa basa söylüyorum. Bu yazıyı kaleme almakta geç bile kaldım ama yazılması gereken geç kalınmış bir yazı. Yanlış yerlere çekmek için çaba harcayanlara bu son sözler. E ne demişler Doğru söyleyeni dokuz köyden kovmuşlar. Benim için sıkıntı yok ben zaten dokuz köyden kovuldum onuncu köye de Muhtar oldum.

Kalın sağlık ile , mutluluk ile.

Selam olsun Aksaray için bir çivi çakan iyi yürekli insanlara . İyi ki varsınız , Allah sizlerin sayılarını arttırsın.

UNUTMAYIN;

Maske

Mesafe

Temizlik ve hijyen

Covit 19 illetini yenmemizde bu formül yeter.

İzzet Tınmaz / Onuncu Köyün Muhtarı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL