Genel

Aksaray’da Siyasi dengeleri değiştiren Zafer Partisi

Aksaray’da Siyasi dengeleri değiştiren Zafer Partisi

Loading

Çok kısa sürede Aksaray’da kuruluş çalışmalarını tamamlayan Zafer Partisi Kurucu il başkanı Resul Karaüzüm adeta imkansızı başardı. 

İyi Parti’den ayrılıp Zafer Partisini Kuran Ümit Özdağ Türkiye genelinde hızla teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayarak siyasete farklı perspektif bakış açısıyla hızlı bir giriş yaptığı gerçeğini herkesin kabullenmesi gerekiyor. Özellikle sığınmacılara karşı sert çıkışları ile milyonlarca kişinin gönlüne girmeyi başaran Zafer Partisi, Türk siyasetinde sığınmacılara karşı sert ve dik duruşu ile kuruluşundan itibaren Türkiye’deki siyasi partilerin oy grafiklerini alt üst etmiş durumda. Türk siyaseti Ümit Özdağ gerçeğini kabullenmesi biraz zaman alacak olsa da, Türk seçmeni şimdiden kabullenmiş durumda. Sözün kısası Zafer Partisi Türk siyasetine hızlı fakat emin adımlarla oy grafiğini yükseltmekte.

Aksaray’da Zafer Partisi il başkanlığı farklı etkinliklerin altına attığı imzalar ile şimdiden Aksaray siyasetinde farklılığını göstermekte. 

Peki Zafer Partisi Aksaray’da vatandaşların gözünde neden bu kadar hızlı bir şekilde yükselmekte?

Her ne kadar bu fikir ve görüş benim şahsıma ait olsa da bazı gerçekleri görmek için ekstra meziyet sahibi olmaya gerek yok. 

Geçtiğimiz günlerde kuruluş çalışmalarını tamamlayıp  1. Olağan kongresini tamamlayan ve Aksaray İl Başkanlığına seçilen kurucu başkan Resul Karaüzüm’ün elinde sihirli bir değnek mi vardı da 10 gün gibi kısa sürede il yönetimini kurup Aksaray’ın 4 büyük ilçesinde yönetimini kurma başarısını gösterdi?

Bana göre Resul Karaüzüm’ün elinde sihirli bir değnek falan yok. Başarılı bir iş insanı , sözünün arkasında durmasıyla tanınan milliyetçiliği ile örnek gösterilecek vatan sevdalısı bir kişi.

Başarı mensubu olduğu Zafer Partisinin seçmen üzerindeki etkisiyle birleşmesiyle geliyor. Artık seçmen kuru kuruya vaat edene değil, icraatlarıyla insanlara kendini kanıtlayan siyasi partinin peşinden gitmek istemesinden geliyor.

Zafer partisi Aksaray’da seçmenin sempatisini kazanma başarısını yakalamasında en büyük etken Kurucu il başkanı Resul Karaüzüm ve ekibinin geceli gündüzlü çalışması ve mensubu olduğu Zafer Partisinin sığınmacılar hakkındaki politikasıdır.

Aksaray’da adeta her sokakta kümelenen hatta bazı mahallelerde Aksaray’ın yerlilerinin azınlığa düştüğü Yabancı uyruklu sığınmacıların marketinden GSM satış noktasına kadar inşaat sektöründe amelelikten , hayvancılık sektöründe  çobanlık ve hayvan bakıcılığına kadar birçok sektörde boy göstermesi nedeniyle iş bulamayan kişilerin Zafer Partisine olan sempatisinin katlanarak artmasında en büyük etkenlerden biri olduğunu düşünüyorum.

Ucuz iş gücünden faydalanan patronların rahatsızlık duyduğu Zafer Partisi Aksaray’da siyasi arenada hızlı yükselişi siyasi dengeleri alt üst edecek. Seçime kısa zaman kala yabancı uyruklu sığınmacılar hakkındaki politikaları ile çıkış yakalayan Zafer Partisi TBMM deki vekillik aritmetiğinde dengeleri alt üst edeceğini şimdiden göstermiş olduğu kanaatindeyim.

Bu yazımda bir başarı hikayesini dilimin döndüğü aklımın erdiği şekilde kendime has üslup ile anlatmaya çalıştım. Başka bir yazımda farklı bir başarı hikayesinde görüşmek umuduyla. 

Derler ya doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış. Ama olsun onuncu köyde doğruları söyleyene  yer çok.

Sağlık , mutluluk bol kazançlı günler sizlerin olsun.

İzzet TINMAZ 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL