Genel

Aksaray’da MAHALLE AFET GÖNÜLLÜLERİ ACİL MÜDAHALE DERNEKLERİ kurulmalı

Aksaray’da MAHALLE AFET GÖNÜLLÜLERİ ACİL MÜDAHALE DERNEKLERİ kurulmalı

Loading

Aksaray’da MAHALLE AFET GÖNÜLLÜLERİ ACİL MÜDAHALE DERNEKLERİ Mahalle muhtarları öncülüğünde veya her mahalleden insan hayatına önem veren kişiler tarafından kurulup uzman kişi veya kurumlar tarafından eğitimler verilip vakit kaybetmeden hayata geçirilmelidir.

Örnekleri Çok Bizler niye yapmayalım.

Aksaray civarında bulunan şehirlerde yakın zamanda birçok deprem meydana geldi. Özellikle deprem bölgesinde birçok gönüllü kendi yakınlarını kurtarma derdine düştüğü için ilk etapta koordinasyonda aksamalar olmuştu. O yüzden bu tür aksaklıklar yaşanmaması için MAHALLE AFET GÖNÜLLÜLERİ ACİL MÜDAHALE DERNEKLERİ’nin bir an önce kurulup uzman eğitmenlerden eğitim alarak her an hazır vaziyette bekleyen kuvvetler bulunması olası bir depremde can kaybının minimuma ineceği şüphesizdir.

Bu konu ile alakalı Türkiye’nin birçok şehrinde MAHALLE AFET GÖNÜLLÜLERİ ACİL MÜDAHALE DERNEKLERİ başarılı bir şekilde kurulmuş ve eğitimlerini almaktalar.

MAHALLE AFET GÖNÜLLÜLERİ ACİL MÜDAHALE DERNEKLERİ ne gibi eğitim alıyorlar sorusuna cevaben;

AFED BİLİNCİ  ve GÖNÜLLÜLÜK , HAFİF ARAMA KURTARMA , AFET PSİKOLOJİSİ , TEMEL YANGIN SÖNDÜRME , İLK YARDIM , AFET HABERLEŞMESİ ( Telsiz Eğitimi) Almaktalar

Kısacası DEPREM İLE YAŞAMAYI öğrenmemiz ve önlemlerimizi afet yaşanmadan almamız gerekir.

MAHALLE AFET GÖNÜLLÜLERİ ACİL MÜDAHALE DERNEKLERİ ile ilgili araştırma yapmaya başladım. Bu konu ile ilgili belgeleri toparlayarak. Sayın vali Hamza Aydoğdu’ya sunum yapacağım.

Afetler Olmadan Olacakmış gibi önlem almalı tüm bireyler bilinçlendirilerek mahalle ve köylerde örgütlenme çalışmalarına bir an önce hız verilmelidir.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL