ASAYİŞ

Aksaray’a Özgü Lezzetler Tescillendi

Aksaray’a Özgü Lezzetler Tescillendi

Loading

Aksaray Belediyesi, Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuruda bulunarak  ‘Aksaray Tahinlisi’ ve ‘Şerbetli Pide’nin tescillenmesini sağladı.

Aksaray Belediyesi, Aksaray’a özgü ürünlerinin tescillenmesi ve markalaştırılması için Türk Patent ve Marka Kurumuna müracaatta bulunmuştu. Türk Patent ve Marka Kurumu, Aksaray Belediyesinin başvurusunu değerlendirdi. Aksaray’a has lezzetler arasında bulunan Aksaray tahinlisi ve şerbetli pide’yi coğrafi işaretlerle Türk Patent ve Marka Kurumu, tarafından tescilledi.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, sadece Aksaray yöresine has geleneksel lezzetler arasında bulunan ‘Aksaray Tahinlisi’ ve  ‘Şerbetli Pide’nin tescillenerek koruma altına alındığını bildirdi.

Aksaray’ın zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğunu ifade eden Başkan Dinçer, “Yöremize özgü olan değerlerin muhafaza edilmesini sağlamak içinTürk Patent ve Marka Kurumuna başvuruda bulunmuştuk. Nihayet başvurumuz değerlendirmeye alındı ve sonuç olarak 2 ürünümüz daha tescillenmiş oldu” dedi.

Başkan Dinçer, marka değeri taşıyanyeni gıda ürünlerinin coğrafi işaretlere dahil edilmesi için çalışmaların devam ettiği açıklayarak  “Yöresel niteliğe sahip ürünlerimizi kültürel ve ekonomik açıdan korunmasını amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL