Genel

Aksaray ili Gülağaç ilçesi Demirci Beldesinde Seçim Sil Baştan

Aksaray ili Gülağaç ilçesi Demirci Beldesinde Seçim Sil Baştan

Loading

Aksaray ili Gülağaç ilçesi Demirci Beldesinde iptal edilen seçim Büyük Birlik Partisinin YSK ya başvurusu kabul edildi. Demirci belediyesi belediye başkanlığına seçim sonuna kadar Aksaray ili Gülağaç ilçesi Kaymakamı Kadir Ulusoy vekalet edecek.

AKSARAY DEMİRCİ BELDESİNDE SEÇİM YENİLENİYOR.
BBP BASIN MÜŞAVİRLİĞİ:
“YSK SEÇİM YENİLENME TALEBİMİZİ KABUL ETTİ”
Aksaray ili Gülağaç ilçesi Demirci Beldesinde iptal edilen seçim Büyük Birlik Partisinin talebi ile yenilenecek.

Konu ile ilgili Büyük Birlik Partisi Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, “31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli Seçimlerinde Aksaray Gülağaç ilçesi Demirci Beldesinde yapılan seçimleri partimiz adayı Ramazan Bozlak kazanmış ve mazbatasını almıştır.
Fakat daha sonra adli bir hadiseden dolayı memnu haklarının iade belgesini adaylık başvurusundan önce ilçe seçim kuruluna teslim etmediği için yapılan şikayet neticesinde mazbatası alınmıştır.

Bunun üzerine, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ‘na başvurarak mazbatanın ikinci olan adaya verilmeyerek seçimlerin yenilenmesini parti olarak adayımızla birlikte talep ettik.

Ve bizim müracaatımız üzerine Yüksek Seçim Kurulu seçimlerin yenilenmesine karar verdi.” denildi.

Açıklama şöyle devam etti: “İnşallah önümüzdeki YSK’nın belirleyeceği bir tarihte seçimler yapılacak-yenilenecek memnu hakların iadesini alan Ramazan Bozlak tekrar partimizin adayı olarak seçimlere girecektir.
Daha önceki seçimlerde diğer adayların toplamından daha fazla oy alarak kazanan adayımızla gireceğimiz seçimde tekrar başarılı olacağız.

Kararın Demirci beldesi halkı ve Belediye Başkan adayımız için hayırlı olması temennisiyle başarılar dileriz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL