Genel

Aksaray Bilim Festivali’nin açılışını Bakan Varank gerçekleştirdi

Aksaray Bilim Festivali’nin açılışını Bakan Varank gerçekleştirdi

Loading

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen Aksaray Bilim Festivali Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımı ile başladı. Solo Türk gösterileri eşliğinde büyük bir coşku ile başlayan festival’i açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Ramazan Kaşlı, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, siyasi parti il başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve belde belediye Başkanları, İl Kurum Müdürleri, STK temsilcileri, muhtarlar, çok sayıda öğrenci ve öğretmen katılım sağladı.

 Sabahın erken saatlerinde festival alanına gelen vatandaşlar çok yoğun bir katılımla festivale katılan 102 firmanın stantlarını gezdiler. Solo Türk gösterileri ile heyecanın arttığı festivalin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptı.

Daha sonra kürsüye çıkan Milletvekili Cengiz Aydoğdu. İlknur İnceöz, Vali Hamza Aydoğdu Bilim Festivalinin Aksaray’da ilk kez düzenlendiğini söyleyerek festivalden dolayı Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’i tebrik ettiler.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Aksaray Bilim Festivali’nin açılış töreninde, siyasi ve ekonomik bağımsızlığın, bilime ve teknolojiye yatırım yapmakla, ülkelerin kaderini tayin eden gençlere uygun ortamları sağlamakla mümkün olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ışığında yola koyulduklarını dile getiren Varank, “Türkiye’yi kendi teknolojisini geliştiren ve ihraç eden bir ülke haline getirmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Bu yolda en büyük gücümüz, en önemli yol arkadaşımız çok kıymetli gençlerimizdir. Gençleri, güçlü Türkiye’nin mimarları olarak görüyor ve tüm imkânlarımızla destekliyoruz, bundan sonra desteklemeye de devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL