Genel

Aksaray Bilim Festivalinde mahşeri kalabalık

Aksaray Bilim Festivalinde mahşeri kalabalık

Loading

Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde birincisi düzenlenen Aksaray Bilim Festivaline yoğun ilgi sebebiyle festival alanına vatandaşlar akın etti. Aksaray Bilim Festivaline ilk gününde 100 binden fazla vatandaş ziyaret etti.

Aksaray’ın en büyük festivallerinden biri olan Bilim Festivalinin yapıldığı alana sabahın erken saatlerinden itibaren başta öğrenciler olmak üzere birçok vatandaş geldi. 7 bin metrekare alanda 102’den fazla kurum ve firma 200 stantta teknolojiye dair birçok farklı bilimsel çalışmayı bilim fuarına katılan vatandaşlara tanıtımını yapma fırsatı buldu. 

Açılışının yapılması ile birlikte yoğun ilgi gösterilen festivalde ziyaretçiler bilimsel teknik ve teknolojik binlerce ürünü inceleme fırsatı elde ettiler.

Aksaray Bilim Festivalinde ziyaretçiler bir çok bilimsel deneyi yakından izleyerek adeta açık hava laboratuvarında bir çok bilimsel deneyi izlemenin ayrıcalığını yaşadılar. Türkiye’nin gururu SOLOTÜRK hava akrobasi pilotlarının birbirinden güzel gösterileri izleyenleri adeta büyülerken Aksaray Bilim Festivalini ziyaret eden yüz bininin üzerinde vatandaş  günün anısına bol bol fotoğraf çektirerek o anları ölümsüzleştirdiler.   

Aksaray Bilim Festivalinde ziyaretçilere, askeri ve savunma sanayinde yüzde yüz yerli üretilen teknoloji harikası ürünlerin tanıtımı yapılırken teknolojinin son ürünleri olan askeri savunma silahları ve teçhizatlarını yakından görme fırsatı buldu. 

Aksaray Belediyesi tarafından daha önce belirlenen 4 hatta Aksaray Bilim Festivaline ücretsiz ulaşım imkânından faydalanan vatandaşlar kolaylıkla festival alanına ulaşım sağladılar.

Çocuklar için oyun alanlarının bilim severler için bilimsel etkinliklerin, teknoloji tutkunları için son teknolojik ürünlerin sunulduğu festivalde renkli görüntüler yaşandı. 3 Haziran Cuma günü başlayan ve Pazar gününe kadar devam etmesi planlanan festivalin ikinci ve üçüncü günlerinde de aynı coşku ve heyecanın yaşanması bekleniyor. Bilim Festivalinin ilk gününde şehir genelinde yoğun ilgi ile karşılandığını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, üç gün boyunca aynı yoğunluğun yaşanacağını belirterek tüm vatandaşları festivale davet etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL