Genel

81 ilden gelen AKUB üyeleri Aksaray’da Kampa girdi

81 ilden gelen AKUB üyeleri Aksaray’da Kampa girdi

Loading

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilin  arama kurtarma birim liderlerine  (AKUB) yönelik ve 5 gün sürecek 130  kişilik gruba uygulamalı arama – kurtarma eğitimleri AFAD eğitim alanında  bu gün başladı.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal 81 ilden gelen AKUB üyeleriyle bir araya gelerek sıcak diyaloglar yaşandı, Vali Aydoğdu misafirlere ilimizden bahsederek hoş geldiniz dedi. Daha sonra paylaşımında şunları kaydetti.

‘’ İyilik bir gönül işidir. Türkiye’nin her ilinden gelen arama ve kurtarma ekip liderlerini Aksaray’da misafir ediyoruz. Biz de selam verip hasbihal ettik. Asli görevlerinin dışında gönüllü olarak hayata tutunan bir el, gerektiğinde bir nefes, bir can olmaya gayret ediyorlar. Hiç tanımadıkları insanların, hayatlarında unutamayacakları birer insan oluyorlar. İşte, iyiliğin gücü bu. Takdir, teşekkür ve tebrik ettik. Ayaklarına taş, yüreklerine hüzün değmesin.’’ dedi

yle bir araya gelerek sıcak diyaloglar yaşandı, Vali Aydoğdu misafirlere ilimizden bahsederek hoş geldiniz dedi. Daha sonra paylaşımında şunları kaydetti.

‘’ İyilik bir gönül işidir. Türkiye’nin her ilinden gelen arama ve kurtarma ekip liderlerini Aksaray’da misafir ediyoruz. Biz de selam verip hasbihal ettik. Asli görevlerinin dışında gönüllü olarak hayata tutunan bir el, gerektiğinde bir nefes, bir can olmaya gayret ediyorlar. Hiç tanımadıkları insanların, hayatlarında unutamayacakları birer insan oluyorlar. İşte, iyiliğin gücü bu. Takdir, teşekkür ve tebrik ettik. Ayaklarına taş, yüreklerine hüzün değmesin.’’ dedi.

Program yarın saat 9.30 dan itibaren uygulamalı arama kurtarma eğitimleri Aksaray  üniversitesi içindeki eğitim alanında devam edecek. Öğleden sonra ortak tatbikat yapılacak. 

Çarşamba günü saat 11.00 da mamasın barajında su altı arama kurtarma eğitim ve tatbikatı olacak

Çarşamba günü akşam saat 17.00 

Hasan dağında kamp ve eğitim  kaybolmalar senaryolu tatbikatı olacak .

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL