EKONOMİ GÜNDEM

65 Yaş üstü toplu taşıma ücretsiz olarak devam edecek

65 Yaş üstü toplu taşıma ücretsiz olarak devam edecek

Loading

65 yaş üstü toplu taşımaya ücretsiz binmeye devam edecekler. Konu ile ilgili açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan geldi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “65 yaş üstüne toplu taşıma ücretli olacak” iddialarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Göktaş, “Engelli ve 65 yaş ve üzeri yaşlı vatandaşlarımızın şehir içi toplu taşıma imkanlarından ücretsiz bir biçimde yararlanabilmeleri için gereken desteği sürdüreceğiz.” diyerek ücretsiz ulaşım hakkının devam edeceğini belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın yaptığı açıklama, durumu netleştirmeye yardımcı oldu. Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşların şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanma imkanlarının devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, 65 yaş ve üzeri yaşlılar ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların toplu taşıma hizmetinden ücretsiz olarak yararlanmalarının kanunla düzenlendiğini belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelli ve yaşlı vatandaşları ücretsiz taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemelerini artırma yoluna gitti. 1 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla bu destekler yüzde 50 oranında artırıldı. Böylece şehir içi toplu taşıma hizmeti veren özel deniz yolu ulaşım araçları için ödeme 3 bin 375 liraya, Ankara ve İstanbul’daki ulaşım araçları için ise 4 bin 500 liraya yükseldi. Büyükşehir belediyesi olmayan illerde ise bu destek 2 bin 700 liraya çıkarıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL