YAZARLAR

2. Turun Galibi Kim Olacak?

2. Turun Galibi Kim Olacak?

Cumhurbaşkanını seçmek için 2 tur seçim için oy kullanmaya gideceğiz. Bir tarafta % 49.52 oy alan mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan var, diğer tarafta % 44.88 oy alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu var.

28 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanını seçmek için seçmenler tekrar sandık başına gidecek. Her iki cephede de strateji önemli. Aslını sorarsanız 28 Mayısta ilk defa oyunu kullanacak genç kesim seçimin en önemli faktör. Bunun yanında birde Ata ittifakı adayı Sinan Oğan faktörü var ki her iki aday bu oya talip olduğunu her platformda dillendiriyorlar. Sandığa gitmeyen veya verdiği oyu doğru düzgün kullanamadığı için oyu geçersiz olan bir kesim var.

Aksaray seçmeni AK Parti’ye bağlılığını seçimde gösterdi 2 milletvekilini, milliyetçi oyların büyük bir kısmını alan MHP 1 milletvekilini. CHP ve İYİ Parti yanı sıra Memleket Partisi, Deva Partisi, Saadet partisi ve Demokrat parti oyları toplamıyla İYİ Parti 1 milletvekili meclise gönderdi.

2. turda Aksaray seçmeni tercihini kullanıp Cumhur ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı mı? Yoksa Millet ittifakı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu mu? Saraya gönderecek?

Bu soruların cevabı 28 Mayıs akşamı cevap bulacak.

2. tur seçimi aynı zamanda siyasi partilerin oy karnelerini de belirlemiş olacak. Aksaray’da ibre Cumhur ittifakından yana görünse de seçime giren diğer partilerin seçmeni ve ilk defa oyunu kullanacak gençlerin seçimi hangi adaydan yana olacak o da önemli.

Seçime az bir zaman kala Millet ittifakının en büyük ortağı CHP’de deyim yerinde ise kazan fokurduyor. Parti içinde muhalif olan kesim seçimlerde CHP nin oyu erdi % 1 oyu olmayan partiler CHP sayesinde Meclise onlarca vekil gönderdi diyerek isyan ederek parti içi hesaplaşmaların başladığı sinyalini vermeye başladı.

CHP içerisinde karışıklık devam ederken CHP li Tekirdağ belediyesinin Depremzedeleri kapı önüne koyma girişimi Millet ittifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na gelecek oyların bir kısmına engel olurken Cumhurbaşkanı emriyle hükümetin Depremzedelerin yanında yer alması Cumhur İttifakına oy oranında hatırı sayılır bir fark getirecek gibi görünüyor.

Siyaset konusunda deneyimi tartışılmaz isimlerin hata üstüne hata yapmaları sonrası Millet ittifakı Adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sandıktan galip çıkabilmesini zora soktuğu tartışılmaz bir gerçek. % 5 e yakın oy farkını kapatması gerekiyor iş bununla da bitmiyor birde fark atması gerekiyor.

Millet ittifakı Adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçim stratejisini değiştirmeden aynı strateji ile devam ederse sandıktan galip çıkması oldukça güç görünüyor.

Kısacası sandıktan galip çıkma konusunda ibre Recep Tayyip Erdoğan’dan yana yanlış siyaset stratejinin kurbanı Millet ittifakı Adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun işi oldukça zor.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL