Genel

10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Günü” kutlu olsun

10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Günü” kutlu olsun

Loading

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak tüm yurtta özellikle sosyal medyada mesajlar ve güzel sözlerle kutlanıyor.

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün anlam ve önemine uygun paylaşımlar sosyal medya üzerinden gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda siyasiler de bu güne özel mesajlar yayınlıyorlar. Peki, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedir, nasıl ortaya çıktı?

Çalışan gazeteciler günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1962’den beri 10 Ocak günü düzenlenen Türkiye’ye özgü bir kutlama gündür.

1961’de 212 sayılı Fikir İşçileri Kanunu’nun yürürlüğe girdiği 10 Ocak günü, 1962-1971 arasında “Çalışan gazeteciler bayramı” adıyla kutlanmış; 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra ülkede gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı “Çalışan gazeteciler günü” olarak değiştirilmiştir.

“Dokuz patron olayı” olarak basın tarihine geçen gelişme üzerine gazeteciler, boykot boyunca “Basın” adlı bir gazete yayımlamaya karar verdiler. Basın gazetesi 11 Ocak günü yayına başladı ve üç günlük boykot sırasında düzenli olarak yayınını sürdürdü. Çalışan Gazeteciler Günü, bu olayın bir sonucu olarak ortaya çıktı. 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanmaya başladı ve 1971’de “Çalışan Gazeteciler Günü” halini aldı.

10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Günü” Basın sektöründe emek veren. İşi sadece kamuoyunu bilgilendirmek olan tüm meslektaşlarımızın 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Günü” kutlu olsun.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL