Genel

Zordur KADIN OLMAK Çok zor

Zordur KADIN OLMAK Çok zor

Loading

Yaşam yaşama hakkı insanlığın kutsalı, dokunulmazlığı.

Kadınların uğradıkları bu yaşam hakkına saldırı insanın onuruna aykırı davranışlar, hakaret, küfür, aşağılama, dil uzatılan her şey insan olma gerçeğinin kendisine yapılan saldırıdır.

Kadın olmanın konuşulduğu bir dünya da, yaşamaya çalışıyoruz. Daha doğrusu yaşanacak bir alan açmaya çalışıyoruz.

Yaşamaya çalışmak, her gün yükselen acı silsilesi, isyan ile dolu, eksilmenin getirdiği bir boşluk.

Kadın olmak, bu kadar zor mu olmalı?

Yaşamın bir parçası olmak bu kadar zor mu?

Kadın olmak şiddete uğramak, taciz edilmek, kariyer yapmamak için çocuk dünyaya getirmek, çalıştırılmamak değil. Asla da olmamalı zor dur Kadın olmak kadın olmak. En önemlisi de bir erkeğin takıntısı saplantısı olmak.

Körü körüne bunun için ağır bedeller ödemek zorunda kalmak.

Kadın olmak zor dur, Hele birde hayırsızın birine rast gelirsen yaşamın boyunca katlanacaksın. Eğer Yaşama isyan edersen eğer başkaldırmaya çalışırsan kötü kaderine, yaşamın boyunca kaçman gerekir, hatta saklanman gerekir, zordur kadın olmak hem de oldukça zor.

Kadın saplantı haline getirildiği erkek tarafından yaşadığı toplumdan dışlanır , hayatıyla ilgili her alana sözel, psikolojik, ekonomik olmak üzere bir müdahale edilir, söz hakkı sevgi adına sığınılan zorbalığın kendisi olur bir meta yerini alır kadın o yüzden kadın olmak zordur.

Erkeğe itaat etmek istemese suçlu olur. Ben seni sevmiyorum, istemiyorum derse eğer, sen nasıl bunu söylersin dayatmasıyla karşı karşıya kalır.

Zordur Kadın olmak oldukça zor.

Öyle ki o erkeğin ailesi, çevresi her kim varsa kadına hesap sorma cezalandırma, yaşadığı toplum içinde yaşayamaz bir duruma getirilmesi de kadına da revadır, hak etmiştir.

O toplum içindekiler kadına yaşamı yaşanmaz bir hale de getirebilir dedikodusunu yapar, iftira atar, hakkında ağzına ne geldiyse söyler.

 

Kadın ne olur ne yaşar hiç kimse düşünmez belki de düşünmek istemez kim bilebilir ki?.

 

Toplum içinde kadın herkesin açık hedefi de olur üstüne de yürürsün saldırabilirsinde bunu yapmak isteyen herkes yapabilir yaşlı, genç, çocuk, kadın demeden. Kendisini açıklayamaz ben anlatılan gibi değilim o etiket bana ait değil. Onu karanlık zihniyetler, düşünceler bana yakıştırdı benim gibi kadınlara öldürülenlere, hak arayanlara, direnenlere, yaşamak için mücadele edenlere!

Bunun için toplumda kabul görmek çok zordur kadın olmak.

Zordur yaptıklarını kabul ettirebilmek, seni sen olduğun için sevmelerini beklemek zordur.

Sana sürekli bir maske takmaya çalışanlarla savaşmak, zordur kadın olmak.

Tüm bunlara rağmen ayaklarının üzerinde durabilmek,zor olsa da bir asalettir kadın olmak..

İnsan kadınla çoğalır yeni insanlar gelir dünyaya, Kadın değerlidir ulu önder Mustafa Kemal Atatürk bunu tüm dünyaya göstermiş, kadını yüceltmiş, hak ettiği yeri hep vermek için yasalarla koruma altına almıştır.

Zehirli dillerin hedef aldığı kadınları; kadınlığı yok etmesini, yaşamdan koparıp almasını anlama ya çalışma çabaları.,

İnsanlığın tutsak bir gelecek altında yok edilmesi, haklarının ihlal edilmesi. Kadınlara, bu yapılanlar dünyaya can getirenlere insanoğlunun bir bireyine!

Yaşamı yaşanmaz bir yer yapan bu erkek egemenliği, zorbalık sevgi, dayatma bekleyiş, kadının istemediklerini yaşaması, toplum linçine maruz kalması, olması gereken ahlak diye bir kendince tanımlamaya sığdırılmaya çalışılan kadın.

İnsan diye bir kavramı öğrenememiş zihniyetlerin, insan nasıl olunur onu öğretememiş olduklarımızla onlara karşı kadını yaşatmak, korumak.

Mutluluğun gölgesinde daima tebessüm ederek sevdiklerinizle her daim mutlu olun. Diğer yazımda görüşmek üzere

Özlem Özgür – Gazeteci / Yazar

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL