ASAYİŞ

Yaz Cezasını Çektir otoparka

Yaz Cezasını Çektir otoparka

Loading

 

 

 

 

 

 

Aksaray’da hatalı park etme alışkanlık oldu. Yaz Cezasını çektir otoparka . Telefonla araç sahibini arayıp  aracını çekmesi için keyfinin gelmesini beklemek niye?

Aksaray ana caddeleri bir şekilde trafik ekipleri tarafından düzenli olarak denetlenmekte.

Ya Aksaray merkezde şehrin göbeğindeki ara sokaklar ne durumda?

Bu sorunun cevabı BERBAT DURUMDA?

Nedenleri arasında kısıtlı sayıda trafik polis ekibinin oluşu olabilir mi?

Bir başka neden Aksaray’daki sürücülerin boş bulduğu yere Aracın DÖRTLÜ FLÂŞÖRLERİNİ yakıp gitmeleri olsa gerek.

Hazır Nedenleri saymaya başlamışken Aksaray Belediyesi yollara yaptığı kim sorarsa hatalı parklaşmayı önleme amaçlı, yol kenarlarına diktiği plastik dubalar.

Dubayı yol kenarına park etmesinler diye dikmek çözüm mü?

Kimi esnaf dükkânına mal indirmek için gelen toptancısının aracı için ya Aksaray belediyesinin özene bezene diktiği dubaların üzerinden geçerek park ediyor. Veyahut Dubanın yanına aracını park ediyor. Bu nedenle yol daralıyor, sonrası malum iki araç geçerken zorlanıyor. Bereket versin henüz yurt dışından gelen vatandaş sayısı yok denecek kadar az. Birde yurt dışında çalışan vatandaşların Aksaray’a araçları ile geldiğinde durum ne olur düşünemiyorum bile.

Aksaray şehir içi trafiği allak bullak olacak, trafik her zamanki gibi kilitlenecek kısacası Aksaray şehir merkezindeki trafik arap saçına dönecek.

Çözümü var mı? Elbette ki var.

Hatalı park eden sürücü her kim olursa olsun cezası yazılmalı.

Megafon marifetiyle uyarmak yerine Avrupa’da olduğu gibi neyse cezası yazıp Çekici ile kaldırtacaksın. ( Polis Tabiri ile Hatalı Park Temizliği Yapacaksın)

Hatalı Parklarda kimseye İltimas geçmeyeceksin. Gazeteci ye de cezasını yazacak, Memur da olsa, Amir de olsa, mevki veya makamı ne olursa olsun herkese yazacak cezasını çekici ile kaldırtacaksın. Ruhsat sahibine ulaşayım da arabasını park ettiği yerden kaldırmak için araç sahibinin keyfinin gelmesini beklemek yerine cezasını yazıp çekici ile kaldırtacaksın.

Vatandaş Trafik polisinin müsamaha göstermeyeceğini bilmesi ve buna göre davranması gerekiyor. Her sürücü Aksaray’da trafik polisinin hatalı parklaşmaya ceza yazdığı ve aracının hatalı park yaptığı yerden çekici ile kaldıracağını bilmesi gerekiyor. ( Tomarla broşür bastırmak yerine icraat la vatandaş bilgilendirilmesi en kestirme yol. Bu tabii benim kendi düşüncem. Ama Avrupa da olsun, gelişmiş ülkelerde olsun zaten bu benim şahsi fikrim senelerdir uygulanıyor )

Aksaray’da OTOPARK SAYISI YETERLİMİ.

Aksaray da park sıkıntısı ön önemli sorun. Birilerinin Gözüne gireceğiz diye konaklar, külliyeler yapacağımıza kentin farklı yerlerine ÇOK KATLI OTOPARKLAR yapılması öncelik olmalı.

Aksaray’da mahalle arası araç park kültürünün yerine ÇOK KATLI OTOPARKLAR yaparak şehir trafiğini rahatlatma yolu daha mantıklı.

Bu yazıdaki amaç birilerini karalamak veya kötülemek değil. Sadece Aksaray’da Trafik konusunda ters giden bir şeylerin olduğunun yetkililere anlatmak. Çünkü onlar o bölgeye gittiğinde zaten otama tik olarak önceden park temizliği yapılıp yol kenarları güllük gülistanlık oluyor.

Bu hatalı parklaşmayı ne Aksaray Valisi görebiliyor, nede ortalıklarda pek gözükmeyen Aksaray Belediye Başkanı.

Her Sokağa Bir Polis görevlendirilemez

Evet, her sokağa bir Polis memuru görevlendirilemez. Fakat hatalı park eden araçlara ceza yazılarak sürücüsü araç başında olmayan araçlar çekici ile otoparklara çekilir. Bu uygulama başladığı zaman, hatalı park edip trafiği Arap saçına çeviren araç sahipleri ÇEKİCİ PARASI İLE OTOPRK PARASI ve birde TRAFİK CEZASI Ödeyince bir daha aracını gelişi güzel değil otopark veya belirlenen park yerlerine çekerler. Bu uygulama örnekleri Avrupa veya Gelişmiş Ülkelerde fazlasıyla mevcut.

Aracımı ben de hatalı park ettiysem bana da YAZIN TRAFİK CEZAMI, ÇEKİCİ İLE ÇEKTİRİN OTOPARKA ben bundan gurur duyarım.

Kızmam, birilerini arayıp cezayı sildirtmek için çabalamam. Hatamın bedelini birilerini araya koyarak hata ile telefi etme yolunu seçmem.

Bu yazıyı kaleme almaktaki amacım birilerine akıl verme hevesi değil sadece Aksaray Trafiğinin son geldiği durumu dilimin döndüğünce anlatmaktan ibaret.

Kalın sağlık ile

İzzet TINMAZ  / Gazeteci – Yazar

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL