Genel

Yaya Geçitlerini Kullanalım

Yaya Geçitlerini Kullanalım

Loading

Yeni kanun çıkalı az bir süre oldu. Yayalara öncelik verilecek diye. Ama sadece yaya geçitlerinin bulunduğu yerde. Kafamıza göre yolun ortasından geçmek yerine yaya geçitlerini kullanmamız lazım. Yollar kimsenin tapulu malı değil ortak kullanım alanıdır.

Trafik Kanununa göre yayaların önceliği sadece yaya geçitlerinde. Yani yaya her yerde trafik akışını durdurup karşıdan karşıya geçecek ve araçlar yayaya öncelik verecek diye bir şey yok. 10 metre ileride yaya geçidi varken sen üşenip ben buradan karşıya geçeceğim diye ısrar etme saçmalığından bir an önce vazgeçmeliyiz. Öncelikle trafikte seyir halindeki araçların haklarına riayet edeceğiz ki onlarda bizim yaya geçidinden geçerken haklarımıza riayet edecekler. kısacası her şey karşılıklı.

Yayalar olarak unutmamamız gereken bir konu var. Yaya geçidi üstünde bir kazaya maruz kaldığımızda kanun bizden yana . Ama madalyonun birde tersi var sen 10 metre ilerideki yaya geçidinden geçmek yerine yaya geçidi olmayan ve trafik işaret ve işaretlerinin bulunmadığı bir yolda karşıdan karşıya geçeceğim diye ısrarcı olursan maruz kalacağın kazada haksız duruma düşüp mağdur olabiliriz.

Kısacası sözün özü yollar kimsenin tapulu malı değil ortak kullanım alanıdır. Bizlere ayrılan yaya isek yaya geçidinden geçmeliyiz. Trafik akışını yavaşlatmadan herkes hakkına riayet ettiği taktirde kimsenin canı yanmaz.

İzzet TINMAZ / Gazeteci Yazar

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL