ASAYİŞ

Olası Erken seçimde “Vay anam vay ,Yandı keten Helva”

Olası Erken seçimde “Vay anam vay ,Yandı keten Helva”

Loading

İzzet Tınmaz / Gazeteci -Yazar

Mail : ilkhavadisgazetesi@gmail.com    /      WhatsApp :0535 640 34 34

 

 

Seçim Çanları mı çalıyor ” Anlayana sivrisinek saz Anlamayana davul zurna az”

Genel seçimler 2023 yılında yapılacak ( Normal  Seçim Takvimine göre) . Fakat yıllardan beri seçime yakın zamanda siyasi partiler seçim olacak imiş gibi çalışır. Mevcut seçime katılacak partilerin yaptığı şu son dönemde yaptıkları gibi. Seçimlerde oy kaybına uğrayacağından çekinen partiler ise vatandaşın kafasını karıştırmak için farklı gündemler ortaya çıkartır. Şu son haftalarda olduğu üzere.

Oy kaygımız yok imajı veren İktidar partisi ve Ortağı siyasi parti genel seçimlerin yapılma takvimi 2023 yılı diye ısrarcı tavrını sürdürse de , son günlerde  ardı ardına gün yüzüne çıkan videolar ulusal yayın yapan televizyon kanalları veya boyalı basın ( Ulusal Gazeteler) ile bir çok internet üzerinden yayın yapan dijital medya ( İnternet Haber Siteleri) gündeme taşınan Videolar ve bu videolar sonrası zehir zemberek açıklamaları sayfalarına taşımaktalar. Kısacası bu olaylar silsilesi geçmiş zamanlardan edindiğim deneyimlere göre Erken Genel seçim yakında olabilir mesajını  net bir şekilde vermekte.

Geçmiş teki siyasiler Seçmen tarafından cezalandırılıp sandıkta hezimete uğrayacaklarını anket veya farklı tepkiler ile anladıklarında Mağdur siyasetçi rolüne bürünmekte ustalaşmışlar ve bu taktik ile birçok kaybedecekleri seçimin galibi olmuşlardı. Şu anda da aynı senaryo bir şekilde yazılmış oynanıyor kanaati hasıl oldu bende.

Son bir aydır Özellikle Aksaray başta olmak üzere Türkiye genelinde Mevcut Ak parti hükümeti ve Ortağı MHP ye karşı vatandaşın eski sempatisi azalma göstermekte. Diğer siyasi partiler bu dezavantajı kendi lehine avantaja dönüştürdüğünde Aksaray da dahil siyasi partilerin seçimden başarılı çıkmaları siyasi parti temsilcilerinin elinde. Hangi siyasi parti yöneticileri halka kendini iyi anlatıp siyasi görüşlerini benimsetip halkın güvenini sağlarsa o parti seçim maratonunda ip ilk göğüsleyen taraf olur. ( Bu benim görüşüm olmasına karşın bu hep geçmiş dönemlerde de böyle olmuştur.)

Aksaray’da siyaset ibresi son olan olaylar ve iddiaların ortalıkta uçuşması sebebiyle ( Bu son zamanda yayınlanan videolar ve videolar sonrası siyasilerin açıklamaları ile alakalı gündem) her gün değişmekte gün gününü tutmamakta.

Aksaray ve Türkiye’de Gelecek Partisinin ” Temiz Siyaset “sloganı ile başlattığı beyaz gömlekliler hareketi ( Ben buna Beyaz gömlek giyerek basının önüne çıktıkları için öyle isim taktım)  son günlerde halk tarafından ilgi ve merak ile izlenmekte.

Cumhuriyet Halk Partisinin Başlattığı ve bana göre fiyasko ile sonuçlanan “128 milyon dolar Nerede” pankart asılması ve sonrasında yaşanan Emniyet Siyasetçi sürtüşmeleri…

Yeni kurulan Aksaray DEVA teşkilatının Gelir düzeyi düşük kesimin çoğunlukta olduğu mahallelerdeki vatandaşlara VAROŞLAR diyerek Aksaray’ın gelir durumu düşük vatandaşlara DEVA Partisinin  bakış açısını net bir şekilde ortaya koyması…

İYi parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel’in Aksaray sevdasını Büyük Millet Meclisi kürsüsünden her defasında söyleyerek Aksaray’ın sorunlarını anlatması .

2 Milletvekili olan Ak Partinin Aksaray vekillerinin ortalarda pek görülmemesi …

1 Millet vekiline sahip MHP nin Aksaray vekilinin  Aksaray’da ki sorunları meclis kürsüsünden birkaç kez aktarmak dışında Aksaray’da vatandaşlar arasında görüntülenememesi …..

Aksaray’da siyasi dengelerin değişeceği sinyali vermekte.

Aksaray’ seçimlerde 4  vekil çıkartacak siyasi oluşum şu anda seçim olsa mümkün görünmüyor.

Sözün özü Aksaray’ seçmeni her ne kadar hısım akrabam işe girdi işinden olmasın oyumu ona göre kullanacağım dese de. Sandıkta garanti gibi görünen vekillikler sabun misali kayıp gidebilir.

Aksaray’da seçimden galip çıkmanın formül Siyasi partilerin İl yönetimlerinin Aksaray’ı iyi analiz edip seçim stratejilerini iyi belirlemesiyle alakalı.

Seçime çeyrek kala vatandaşa gidip “Biz sizi çok önemsiyoruz  ” demek yerine vatandaşın seçimden seçime değil her daim yanında olduklarını hissettirmeleri gerekiyor.

Aksaraylı seçime haftalar kala yapılan ziyaretleri değil daima yanında olan siyasetçileri istiyor. Aksaray’da vekillik artık çantada keklik değil.

Kalın Sağlıkla , Mutluluk ve Huzur Her daim sizinle olsun.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL