Genel

KARAÜZÜM: “SİYASAL İKTİDAR AFET SÜRECİNİ YÖNETEMEDİ”

KARAÜZÜM: “SİYASAL İKTİDAR AFET SÜRECİNİ YÖNETEMEDİ”

Loading

KARAÜZÜM: SİYASAL İKTİDAR AFET SÜRECİNİ YÖNETEMEDİ

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Aday Adayı Resul Karaüzüm, deprem bölgesinde siyasal iktidarın vatandaşların beklentisini tam olarak karşılayamadığını ve geciken müdahalelerin acıyı katladığını söyledi.

Açlık, Soğuk, Hastalık, Enkaz Altındaki Canlar, Yağmalar…

7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin yıktığı Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay’daki arama-kurtarma ve yardımlaşma çalışmalarına katılan Resul Karaüzüm, bölgedeki durumun içler acısı olduğunu söyledi. En temel insani ihtiyaçların dahi henüz tam manası ile karşılanamadığını ve geciken müdahalenin bölgedeki durumu biraz daha zorlaştırdığını ifade eden Karaüzüm, “Açlık, soğuk, hastalık, enkaz altındaki canlar, yağmalar… Depremin ardından bölge her anlamda bir yokluk ve çaresizlik içinde kaldı. Aziz milletimiz kendi gayretleriyle depremin ilk gününden itibaren yaraları sarmaya çalıştı ve buna devam ediyor” dedi.

En Kritik Günlerde Nitelikli Bir Organizasyon Sağlanamadı

Depremin hemen ardından üç kentteki çalışmalara katıldıklarını, hem bireysel hem de İYİ Parti’nin ve farklı yardım kuruluşlarının organizasyonlarına katkı sunmaya gayret ettiklerini dile getiren Resul Karaüzüm, “Milletimizin orada tek yürek olduğunu gördük. Ancak siyasal iktidar gerekeni tam manası ile yapamadı. En kritik saat ve günlerde nitelikli bir organizasyon sağlanamadı. Bu da acımızı katladı. Milletin her ferdi orada enkaz altından bir kişiyi daha kurtarmak, bir yaralıyı daha iyileştirmek için canla başla çalışırken, kimilerinin ise kameralar karşısında toplumsal algıyı oluşturma çabası içinde olduğunu üzülerek gördük” dedi.

Millet Yardım Tırlarına İsim Yazmanızı Değil, Hizmet Bekliyor

Tüm ülkenin yüreğinin yandığı bir dönemde arama-kurtarma ve yardımlaşma çalışmaları üzerinden siyasi bir çıkar elde etmeye çalışmanın en iyimser tabirle basitlik olduğunu kaydeden Resul Karaüzüm, “Biz çok büyük bir milletiz. Bu milletin her ferdi her daim kardeşinin yanındadır. Bunu bir kere daha gördük. Gerek enkaz altındaki canlarımızı kurtarırken gerek sıcak bir kap yemek hazırlarken gerek yaralılara müdahale edilirken milletimizin kadirşinas tavrını tüm gerçekliği ile gördük. Yönetenler sürecin siyasi bir şova dönüştürülmemesi gerektiğini söylüyor ancak kendileri bizzat bunu yapıyor. Millet onlardan büyük puntolarla yardım tırlarına isim yazmalarını değil, hizmet bekliyor” dedi.

Karaüzüm, bölgeyle her an temasta olduklarını ve sürdürülen tüm çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, gereken her katkıyı vermeye devam edeceklerini iletti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL