Genel

İyi Parti Aksaray Teşkilatı Pazar alışverişine Çıktı

İyi Parti Aksaray Teşkilatı Pazar alışverişine Çıktı

Loading

İyi Parti İl Başkanı Faruk Ağır ve İl Yönetimi, Salı Pazarı’nda vatandaşlar ve pazarcı esnafıyla görüştü. Fileleri boş gezen, etiketlere bakıp geçen vatandaş da her hafta, bir öncekinden daha pahalıya aldığı ürünlerini neredeyse zararına satmaya çalışan esnaf da “Sofralarımız boş. Kazandığımız yetmiyor” diye isyan etti.

Türkiye genelinde alım gücünün düşmesi mutfaktaki tencereyi boş bıraktı. Normal zamanlarda genelde yoğunluktan insanların yürümekte zorluk çektiği Aksaray semt pazarında, esnaf da vatandaş da maliyetlerin yüksekliği ve pahalılıktan şikayetçi.
Pazar esnafının sorunlarını dinleyen İl Başkanı Ağır’a dert anlatan 22 yıldır pazarlarda esnaflık yaparak 12 çocuğunu büyüttüğünü söyleyen 51 yaşındaki Sema Havuçlu “22 yıldır pazarda esnaflık yapıyorum, ama son yıllarda karnımızı zorla doyuruyoruz. Bu sene pazarcı esnafı perişan oldu. Çalıştığımızı mazota, elektrik parasına zor yetiştiriyoruz. Yanımda oğlum ile pazarcılık yapıyoruz. Bekar, evlendiremiyorum. Nasıl evlendireceğiz. Bu hayat pahalılığında asgari ücretle çalışmaya kalksak, karnımız hiç doymaz. Bu seneki zor durumu hiçbir sene yaşamadık” dedi.
“SOFRAMA SOĞUK ALMIŞ UCUZ DOMATES KOYACAĞIM”
Pazara eşiyle alışveriş yapmaya gelen bir vatandaş da pazarı gezdiğini ama alışveriş yapamadığını söyledi. Vatandaş “Nasıl alalım 3 kg patates 30 TL olmuş. Cebinde 200 TL ile pazara gel bakalım. Bir saattir pazarda dolaşıyorum. Sadece soğukta kalmış, kilogramı 2 lira olan domatesi almak zorunda kaldım. 6 nüfusa bakıyorum. Önceden çiftçilik yapıyordum, ama artık yapamıyorum. Atımız, arabamız ne varsa sattık. Bulursak alıyoruz, bulamazsak alamıyoruz” diye konuştu.
“GEÇEN HAFTA ALDIĞIMIZ FİYATA BU HAFTA ALAMIYORUZ”
Uzun yıllardır pazarda tuhafiyecilik yapan bir diğer pazar esnafı da “Sabahtan beri buradayız, şu saat olmuş siftah yapmadık. Geçen hafta aldığımız bir ürünü, aynı fiyata toptancısından alamıyoruz. Biz de sürekli zamlı aldığımız ürünlere fiyat farkını yazmak zorunda kalıyoruz. Bu sefer vatandaş da almıyor. Biz burada 3 kişi çalışıyoruz, milletin alım gücü de yok. Satım gücü de yok. Pazara gelen vatandaş cebindeki 100 lirasıyla evine gıda almaya çalışıyor. Gıdadan sonraki ihtiyaçlarını alamıyor. Asgari ücretle çalışan, zaten ev kirası, elektrik, su, doğalgaz derken pazarın yolunu unuttu” dedi. Başka bir pazar esnafı da “Üretici pahalı veriyor. Biz de pahalı satmak zorunda kalıyoruz. Zaten vatandaş da alamıyor, ama akşam A Haber’e bakarsanız trilyonluğuz” açıklamasında bulundu.
“BABAMLA AYNI EVDE YAŞAMAYA BAŞLADIK FATURALARI O ÖDÜYOR”
Pazarcı esnafının maliyeye, bankaya borcunun alıp yürüdüğünü söyleyen bir pazar esnafı da “Para kazanmamız için sürümden satmamız gerekir. Vatandaş artık kilodan çok, taneye döndü. Şu pazardan maliyeye, bankaya borcu olmayan bir tane esnaf bulamazsınız. Durumlar sıkıntı artık. Biz halden 2-3 kasa ürün alıp, satarsak masrafları çıkartamıyoruz. Halden patlıcanı 22 liraya alıp, 25 liraya satmaya kalkıyoruz. Vatandaş alamıyor. Masrafımız aldı başını gidiyor. Yanımızdaki personel maaşı, mazot giderimiz, yer kiramızı ödeyemiyoruz. Belediyeye borç aldı başını gidiyor” diyen pazarcı esnafı “Allah’tan babam emekli. O yanımızda, doğalgazla elektriği ona yıktık da geçinip gidiyoruz” diyerek çaresizliğini dile getirdi.

“RAMAZAN GELİYOR MUTFAKLAR YANIYOR!”
Esnaf da vatandaş da ürettiğinin para etmediğini, kazancının da almaya yetmediğini söylediği pazar programında konuşan İyi Parti İl Başkanı Faruk Ağır “Her geçen gün kötüye giden ekonomik zorlukları, vatandaş ve esnafımız artık iliklerinde hissediyor. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı da yaptığı açıklamada ‘hayat pahalılığı’ var demişti. İnanın hayat pahalılığı falan yok. Hayat ve mutfaklar yanıyor. Esnafın, çiftçinin, üreticinin durumu ortada. Önümüzdeki ay Ramazan. Ramazan Ayı’nda bu vatandaş ne yapacak? Mevcut iktidar gerçekleri kısık sesle de olsa dile getiriyor, ama bu gerçeklerle vatandaş yıllardır mücadele etmeye çalışıyor. Bitti, derman kalmadı. Sanki muhalefetmiş gibi dert yanmaya başladı. Allah hepimizin sonunu hayır etsin. İyi Parti Aksaray İl Teşkilatı olarak vatandaşımızın, üreticimizin çiftçimizin sürekli sesi olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL