YAZARLAR

Hamza Vali Gitti Proje üretmek için yarışanlar buhar oldu

Hamza Vali Gitti Proje üretmek için yarışanlar buhar oldu

Hamza Vali Gitti Proje üretme sevdalıları buhar oldu

Aksaray’ın eski valisi Hamza Aydoğdu’nun kulakları çınlasın. İlk göreve geldiğinde daire amirlerine “Bana şikâyet ile değil projeler ile gelin” dediğini dün gibi hatırlıyorum.

Proje üretmek için birbiriyle yarışan daire amirleri o kadar yorulmuşlar ki Vali Hamza Aydoğdu Erzincan valiliğine atandıktan sonra havalarda uçuşan proje dosyaları bir anda buhar oldu. Gerçi projelere ne kadar sahip çıkıldı oda ayrı bir tartışma konusu.

Önceki Dönem Aksaray’ın valisi Hamza Aydoğdu’nun kadrosu köklü şekilde değişti. Basın mensupları uzak yerlerde olan programlar için araç tahsisi Aksaray’ın eski valisi Hamza Aydoğdu’nun gidişiyle tarih oldu. Kaldı ki uzak mesafelerde düzenlenen valilik programlarına basın mensuplarının katılımında da düşüş oldu. Malum her basın mensubunun aracı yok. Valilik basın bürosundan atılan görseller ile haber üretir oldu yerel basın mensupları. O sebepten Aksaray’da yapılan güzel aktiviteler basında kısıtlı yer almaya başladı.

Aksaray’ın güzelliklerini anlatan haberlerin olduğu manşetler yerine uyuşturucu, kaza, cinayet haberleri aldı. Aksaray’ın tarihi ve doğal güzelliklerini ortaya çıkartan etkinliklere katılım gösteremeyen basın mensupları 3 sayfa asayiş haberlerinin yer aldığı Aksaray için kötü imaj olan haberlere yer verir oldu.

Yeni Aksaray Valisi Ali Kumbuzoğlu’nun yaptığı birbirinden güzel işler haber sitelerinde tek tük yayınlanır hale geldi. Her hafta ulusal basında ismi geçen Aksaray’ın esamesi okunmaz oldu.  Kısacası Aksaray’ın tanıtımı için dökülen alın teri ve emekler buhar oldu.

Yakında yine Niğde Aksaray mı? Konya Aksaray mı? Sorularına muhatap olacağımız endişesi taşımaktayım.

Umarım bu konuya Aksaray Valisi Ali Kumbuzoğlu el atar da eskisi gibi güzellikleriyle anılan Aksaray haberleri ulusal ve yerel basında yer alır.

Gazetecinin görmediği kendi objektifine yansımayan kareler ile yapılan haber sipariş haber olarak gazetelerde yer aldığı günlerin son bulması umuduyla bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL