Genel

Gündem o kadar çok değişir oldu ki yetiş yetişebilirsen

Gündem o kadar çok değişir oldu ki yetiş yetişebilirsen

Loading

Gündem o kadar çok değişir oldu ki yetiş yetişebilirsen.  Tam CEM EVLERİ SALDIRISI üzerine yazı yazmaya hazırlanıyordum ki birden KPSS soruları çalınması arkasından YÖK başkanının görevden alınması valla gündeme yetiş yetişebilirsen.

Canım Türkiye’m bu gündem konularıyla haşır neşir ola dursun yaşadığım şehirde de tatsızlıklar gündemin ilk sıralarını zorlamaya başladı.

Yolsuzluklar ile adından sıkça söz ettiren devlet kurumunun yöneticisi Ankara merkeze alınıyor. Yerine aslen Konyalı Bartın İl müdürü görevlendiriliyor.

Valla gündem ışık hızıyla değişmeye devam ediyor. Yetişmek için nasıl bir meziyet gerekiyor anla anlayabilirsen.

Bir yandan CHP Aksaray il başkanı Ali Abbas Ertürk yolsuzluk dosyalarının belgelerini basın ile paylaşıyor. Her paylaştığı belge ile gündem oluyor.

Diğer yandan Aksaray Belediyesi gurbetçilerin yoğun olarak Aksaray’a geldiği tarihlerde altyapı çalışmalarına başladığı için vatandaşların tepkilerine maruz kalıyor. Hatta altyapı çalışmalarının olduğu bölgelerde iş yeri olan esnaf Aksaray belediye başkanı Dr. Evren Dinçer’e adeta ateş püsküren paylaşımları sosyal medyada cirit atıyor.

Aksaray’da gündem deştikçe değişiyor. Ne yalan söyleyeyim yaptığı farklı projeler ile gündemden düşmeyen Aksaray valisi Sayın Hamza Aydoğdu bile Aksaray gündeminde alt sıralara geriliyor.

Aslında Aksaray doğu ile batının tam ortasında konum olarak tam stratejik bir yerde. Anadolu medeniyetlerine ev sahipliği yapmış kültürel yapısı ile adından sıkça söz ettiren bir şehir. Gezilecek görülecek o kadar farklı ve bir o kadar da birbirinden farklı tarihi ve kültürel mozaiğe sahip ki gezip görmeden kâğıt üstünde anlatmakla olmaz. Aksaray, her bir köşesi buram buram tarih kokan bir şehir olma özelliği ile yerli ve yabancıların dikkatini çekmeyi başaran ender şehirlerden birisi.

Geçmişte tanıtımı yapılamamış fakat son gelen vali Aydoğdu göreve geldiği ilk günden bu yana tanıtımı için adeta seferber oluyor. Gecesi gündüzü Aksaray olan bir valiye sahip olmanın ayrıcalığını yaşıyor yöre halkı.

Bu nadide şehirde yaşamak bana gere bir ayrıcalık. Bu şehirde yaşayan bir birey olarak kendimi ayrıcalıklı hissetmek te en doğal hakım olsa gerek.

Bu şehir için çalışan daha modern kaliteli bir yaşam için taşın altına elini koymaktan çekinmeyenler baş tacı her daim. Fakat cebini doldurmanın derdiyle dertlenip cukka yapmayı marifet edinmiş olanlar da yok değil.

Cebini doldurmayı kendine dert edinmiş haksız kazancı nasıl beceririm diye gece gündüz kafa yoranlara yardım edenlerin sonu ne olur bilinmez ama işi görüldükten sonra tek kullanımlık kâğıt mendil gibi çöpe atılacakları kesin. Makam mevki sahibi olunca yakın çevresine kıyak yapan kıyakçı yöneticiler tam zirveyi görecem derken ipliği pazara çıkartılır. Ya bileklerine adalet bilezikleri takılır hâkim karsısına çıkar ya da isimleri silinir gider.

KPSS sorularının çalınması sonrası bu sınava girip ter döken bu sınavda başarılı olmak için geceli gündüzlü çalışan vatandaşların emekleri çöp olduğu düşüncesi bile insanı dehşete düşürmeye yetiyor. Kafalarda hep aynı soru var. Ne olacak şimdi? Sınav tekrarlanacak mı? Soruları sızdırıp haksız kazanç elde edenler ne ceza alacaklar? YÖK Başkanını görevden almak ile sorun çözüme kavuştu mu?

Bu soruların ne ardı ne arkası geleceğe benzer.

Bu yazıda Değişimine ayak uydurmaya çalıştığımız gündem hakkında bir şeyler yazmaya çalıştık ama bu yazı daha yayına girdiği anda gündemin değişmeyeceği garantisi yok.

Kalın Sağlık ile

İzzet Tınmaz / Gazeteci – Yazar

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL