Genel

Gelecek Partisi Aksaray İl başkanı Muhammet Dilmaç Yazılı açıklama yaptı

Gelecek Partisi Aksaray  İl başkanı Muhammet Dilmaç Yazılı açıklama yaptı

Loading

Gelecek Partisi Aksaray İl Başkanı Muhammet Dilmaç Yazılı bir açıklama yaptı.

Bu salgın döneminde Aksaray da 600-700 ‘den fazla öğrencisi, 30 a yakın dersliği olan birçok okulda hizmetli yok, geçen hafta İŞ-KUR okullara gönderilmek üzere kura ile hizmetli alımı yapacaktı, okulların açılması 2 hafta uzatıldı diye Başvurular ve kura çekimi ertelendi. Yani iki hafta daha fazla maaş ödememek için ötelendi, zaten kura çekilince en az bir hafta sonra ise başlıyorlardı, diğer yandan geçen pazartesiden itibaren okullar öğretmenlere açıldı, şu anda birçok okulda sınıflarının temizliğini idareci ve öğretmenler yapıyor.

Hani bakanımız diyordu ya;  okulların bahçe kapısından, bina giriş kapısına kadar, ticaret ve sanayi bakanlığından bir uzman, milli eğitim bakanlığından da bir uzman denetleme yapıp salgına uygun hale getirilmiyormuş, külliyen yalan daha okullara Kimsenin gelmediğini ve okulların hizmetli OLMADAN eğitim öğretime başladığını tespit ettik. Hadi Öğretmenlere Ödediğiniz maaş YÜK diyelim, Hizmetliye ödediğiniz 3 kuruş maaş da mı yük.

Uzun Zamandır Okullar kapalı olduğu için OKUL AİLE BİRLİKLERİ de para toplayamadı ve şu anda okulların çoğunda hizmetli yok. Bu Koşullarda Okulların açılması, Çocuklarımızın bile bile Ölüme Gönderilmesi demektir.

Milli Eğitim Bakanlığı acil olarak bu sorunu çözmezse, Hem Öğretmenlerimiz, Hem Çocuklarımız Tehlike altında olacaktır. Sayın Bakana Birde hatırlatma yapayım, Öğretmenler Hastalanıp Yatsalar Bile MAAŞ ödemek zorundasınız, O yüzden bir an önce Önlem alın ve YÜK Olarak gördüğünüz MAAŞLAR bari bedavaya gitmesin.

Muhammet DİLMAÇ

GELECEK PARTİSİ Aksaray İl Başkanı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL