Genel

Emlak Danışmanlığı, Mesleğinin Tanımı ve Konusu

Emlak Danışmanlığı, Mesleğinin Tanımı ve Konusu

Loading

Mehmet DİNÇ / Emlak Danışmanı

Emlak Danışmanlığı, Mesleğinin Tanımı ve Konusu hakkında biraz konuşalım son birkaç yılda mantar gibi çoğalan Emlak veya Emlak Danışmanı ismi altında çalışan birçok kişi var. Bu konuda bilgi kirliliğine son vermenin zamanı geldi de geçiyor bile.

Emlak: Ev, arsa, bağ, bahçe vb. imarlı veya imarsız araziler, bunların üzerindeki tamamlanmış veya tamamlanmamış durumda her çeşit ve türden yapıların (konut, fabrika, depo, tesis vb.) tapu kaydına ve kat mülkiyetine konu taşınmazlar.

Emlak Danışmanlığı:

Hak sahibinin talebi üzerine yazılı bir sözleşmeye dayalı ve ilgili mevzuatlara uygun olarak gayrimenkulle ile ilgili her türlü işlemde, danışmanlık, eksperlik, komisyonculuk ve diğer aracılık hizmetlerinin ilgili kişiler ve kurumlar nezdinde yürütülmesi, yerine getirilmesi işleri ve hizmetlerinin yerine getirilmesi

Emlak Danışmanı:

Gerçek hak sahiplerinin talebi üzerine düzenlenen süreli veya süresiz iş sözleşmesine bağlı olarak;

Taşınmazın alımı, satımı, rehin , ayni hak tesisi gibi tüm hukuki ve teknik işlemleri ile kiralanması konusunda tam aracılık eden ve kiralama sonrası hizmetleri yerine getiren, bu konularda danışmanlık, simsarlık, aracılık, bilirkişilik yapan, bunlarla ilgili olarak gerekli form, beyanname belgeleri doldurabilme bilgi ve becerisine sahip bu iş ve işlemleri İlgili mevzuatlara uygun olarak kendi adına açılmış bir iş yerinde yapan gerçek kişi veya tüzel kişi temsilcisinin tanımı Emlak Danışmanı dır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL