Genel

Çölyak Derneği Yöneticileri Milli Eğitim Müdürünü ziyaret etti

Çölyak Derneği Yöneticileri Milli Eğitim Müdürünü ziyaret etti

Loading

Aksaray Çölyak Derneği olarak bugün Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal’ı makamında ziyaret ederek okullarda ve yurtlarda çölyaklı öğrencilerin sorunlarını paylaştılar. Çölyak hastası öğrencilerin yaşam koşullarını düzeltmek için neler yapılabilieceği konusunda  paylaşımda bulundular. 

Aksaray Çölyak Derneği, Aksaray’da Çölyak Hastalğı konusunda toplumda farkındalık yaratmak ve Çölyak Hastası vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak üzere yürüttükleri çalışmalar kapsamında Aksaray İl Milli Eğitim müdürü  Hacı Ömer Kartal’ı makamında ziyaret ettiler.
Aksaray Çölyak Derneği Başkanı Seda Özer, Aksaray’daki Çölyak hastalarının yaşadıkları sıkıntılar ve Dernek faaliyetleri konusunda bilgiler verdi. Hastalığın bulaşıcı bir özelliğinin olmadığını söyleyen Özer, şöyle devam etti: “Toplumda bu hastalıkla ilgili yanlış algılar bulunmakta. Çölyak bulaşıcı değil, genetik ve metabolik bir hastalıktır ve tedavisi de ömür boyu glutensiz beslenmedir, okul çağındaki hasta çocuklarımız okul kantinleri dahil olmak üzere, glutensiz beslenme konusunda sıkıntı yaşamaktalar. Özellikle yatılı okuyan çocuklarımızda bu sıkıntılar daha da büyük ” diye ifade etti.
Dernek yöneticilerinin taleplerini dinleyen İl Milli Eğitim müdürümüz sayın Hacı Ömer Kartal, Derneğin faaliyeti ve çalışma konularından memnuniyetini ifade ederek, toplumda farkındalığı arttırmaya yönelik çalışmalara her türlü desteği vereceğini, okullarda bilgilendirme Seminerlerini ve halihazırda İl Sağlık Müdürlüğü ile yürütülen projelere paralel olarak Aksaray Çölyak Derneği ile de ortak çalışma konularının bir Protokol altına alınması için gerekli çalışmaları başlatacağını iletti.
Dernek yöneticileri, ziyaretin ardından Il Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal’a samimi destekleri münasebetiyle teşekkür ettiler.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL