MESAJLAR

Burhanettin KARATAŞ “29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI” KUTLU OLSUN; 

Burhanettin KARATAŞ “29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI” KUTLU OLSUN; 

Loading

MHP Aksaray İl Başkanı Burhanettin KARATAŞ Cumhuriyetin Kuruluşunun100. yılı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Büyük Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhunun tezahürü olan İstiklal Savaşı’nın sonunda kazandığı ve İstiklal mücadelesinin en büyük eseri olan Cumhuriyetin ilan edildiği günün 100. kuruluş yıl dönümü coşkusunu “Türkiye Yüzyılı” vizyonuyla millet olarak hep birlikte yaşıyoruz.

Tarihi şan ve şerefle dolu milletimizin dünyaya kendi geleceğini belirleme iradesinden asla ödün vermeyeceğini gösterdiği Kurtuluş Savaşı’nın ardından kurulan Cumhuriyet, bu coğrafyada, milletimizin varoluş mücadelesinin en anlamlı eseri ve bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığının en güçlü ifadesidir.

Türk Milleti, 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir.

Milletin iradesini esas alan, milletin iradesini temsil eden Cumhuriyetin ilan edilmesi, bir devletin temel taşlarının yerine konulduğu eşsiz bir zaferdir.

Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değil bir yaşam tarzıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyet seviyesine ulaşmanın bir yolu olarak benimsediğimiz Cumhuriyet sayesinde ülkemizin gelişimi, diğer dünya ülkeleri üzerinde saygınlığı ve gücü açıkça ortadadır. Bugün Orta Doğuda, Doğu Akdeniz’de, Karadeniz’de, Azerbaycan ve dünyanın her yerinde Türk’ün yadsınamaz varlığı bunun en büyük göstergesidir.

Bu vesile ile gücünü aziz Türk Milletinin kendisine bağlılığından alan cumhuriyeti bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle anıyorum. Aksaray’lı hemşerilerimiz başta olmak üzere Büyük Türk Milleti’nin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, yarınlarımızın daha mutlu ve müreffeh olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

MHP Aksaray İl Başkanı

Burhanettin KARATAŞ

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL