Genel

Bu seçim Çok Şeye Gebe

Bu seçim Çok Şeye Gebe

Loading

İzzet TINMAZ / Gazeteci ( Gerisi sadece Teferruat)

2023 te gerçekleşecek seçim çok şeye gebe. Vaatlere kulak asacak seçmen yok denecek kadar az. Körü körüne siyasi oluşuma bağlılık devri de kapandı.

Seçmen Parti yerine Aksaray’ı TBMM’de en iyi temsil edecek isimlerin ardından gideceği sinyalini çoktan vermiş durumda.

Söz verilen hizmetlere ulaşamayan vatandaş trenin raylardan geçişini seyretmek, o trene binip seyahat etmek istiyor. Aksaraylı Tüccar, sanayici, Fabrika sahibi ürettiğini tren vagonlarına yükleyeceği günü sabırsızlık ile bekleye dursun o tren gelir mi? ne zaman gelir? Düşüne dursun, seçimi almak için daha iyi bir vaat de bulmak gerekecek. Bu su götürmez gerçek. Kısacası Aksaraylı seçmenin yerine getiremeyeceği vaatte bulunan siyasilere oy verme lüksü artık yok.

2022 yılını bitirmeye günler kala Aksaray henüz seçim atmosferine girmiş değil. İktidar partisi AKP ile İttifak ortaklarında cılız da olsa seçim için hareketlenme var.

AKP Aksaray’da Ne Durumda

AKP Aksaray’da oy bakımından çok kayba uğradı. Malum Seçilmeyeceği belli olan AKP Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz vekil olarak ortalarda görünmemesi AKP için oy kaybının başında geliyor. Hükümetin ekonomi konusundaki başarı grafiğinde dalgalanmalar oluşu ikinci büyük etken. Eski Kurt siyasilerin bir lafı geldi aklıma, “ Seçmenin cebine elini atarsan o da seni iktidar koltuğundan alaşağı eder ”  Bu sözde ince mesaj olduğu kesin.

 Son olarak gündemde günlerce konuşulan 6 yaşındaki kızın Tarikat şeyhi tarafından tecavüz edilmesi ve hükümetin Biz hakkında yasal işlem başlatıldı, koruma sağladık gibi açıklamalar ile toparlamaya çalışsa da muhalefet partilerinin sert eleştiri oklarına hedef olmaktan kurtulamadı.

MHP Aksaray’da Ne Durumda

MHP teşkilatı içerisinde henüz ben Aday Adayıyım diyerek çalışma yapan isim yok. Muhtemelen genel merkez tarafından belirlenecek isim yanı sıra mevcut Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı üzerinden gidilecek. Resmi olmamakla beraber Operatör Dr. Rıfkı Karabatak’ın milletvekilliği Aday Adaylığında ismi geçiyor. 2023 yılı ikinci ayında farklı isimlerin Aday Adaylığını açıklaması beklenmekte. Önceki dönem Belediye başkanlığına aday olan Sefer Alkan sahada aktif çalışan MHP li isimlerin başında. Sefer alkan cephesinde ise Milletvekilliği aday adayı mı yoksa 2024 te yapılacak belediye başkanlığına mı aday olacağı belirsizliğini koruyor.

CHP Aksaray’da Ne Durumda

CHP de durum belli İl başkanı Ali Abbas Ertürk Aday adaylığı için önümüzdeki günlerde CHP Aksaray il başkanlığından istifasını vererek resmen seçim çalışmalarına başlayacak.

Aksaray’da Seçimler AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti dörtlüsü arasında geçecek bu su götürmez bir gerçek.

Bu dört parti Aksaraylı seçmenin gözünde ne durumda bunu iyi analiz etmek gerekiyor.

İyi Parti Aksaray’da Ne Durumda

İyi Partiden Milletvekili Aday adaylığını açıklayan Orhan Aydın aylardan beri saha çalışmalarını sürdüren istikrarlı isimin başında geliyor. Aksaray’da İYİ Parti’den listeye girer mi? Onun garantisi yok.

İYİ Parti mevcut Aksaray Milletvekili Ayhan Erel’e yakınlığı ile bilinen isimlerin başında İYİ Parti Aksaray Belediye Meclis Üyesi Fehmi Kuyucu, İYİ Parti Önceki il yönetiminde Yönetim kurulu üyesi Sadettin Özer, başta olmak üzere bekle nabıza göre aday olursun taktiğini kullanan İYİ Parti’den onlarca isim var.

İlk milletvekili Adayı olduğu açıklaması Cumhur ittifakına destek veren BBP den Ünal Bacık’tan gelse de diğer partilerde henüz tık yok.

Büyük Birlik Partisi’nin Aksaray’da destekçisi belli bu yüzden BBP nin Aksaray’da milletvekili çıkarma olasılığı yok denecek kadar az.

Diğer Partilerin Milletvekili çıkartma olasılığı yok denecek kadar az olduğu için muhtemelen vekillik için aday çıkartmayıp seçim ittifakındaki diğer adaylara destek verecekler. Sonuçta hiç kimsenin 2- 3 bin oy alacağını bilerek masraf yapacağını tahmin etmemekle beraber bu riske girmeyip seçim çalışmasını sessiz sedasız sürdüreceğini tahmin ediyorum. Bir de Aksaray’da siyasete hızlı giriş yapan Resul Karaüzüm gerçeği var. Resul Karaüzüm’ün siyasete hangi partide devam edeceğini henüz kestirmek oldukça zor. Fakat, Zafer Partisinin Karaüzüm’ü gözden çıkartacağına ihtimal vermemekle beraber CHP veya İYİ Parti den siyasete devam etme olasılığı da ihtimaller arasında. Kısacası Resul Karaüzüm’ün siyasi kariyerini hangi siyasi oluşum içerisinde devam edeceği tam anlamıyla gizemini koruyor. Resul Karaüzüm’ün Bağımsız olarak vekil adayı olması da ihtimaller arasında. Bu konuda bekle gör politikasını izlemek en doğrusu.

Kısacası, Aksaray’da Seçimler AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti dörtlüsü arasında geçeceği kesin.

Aksaray seçimlerde meclise 4 vekil gönderecek. Önceki dönem AKP 2 idi MHP 1 İYİ Parti 1 vekilini Meclise göndermişti. Bu seçimlerde, Aksaraylı seçmen siyasi partilerin meclise göndereceği vekil sayılarında değişikliğe gideceği kesin. Siyasi partiler mevcut vekil sayılarını muhafaza etmeleri büyük başarı.

TBMM de, Aksaray’a en iyi hizmet edecek kişilerin meclis sıralarında oturması, Aksaray’ın sorunlarını gür ses ile meclis kürsülerinden haykıracak, tutuğunu kopartan vekillerin seçilmesi en büyük dileğim.

Unutulmamalı 1 oyumuz var ve o oyu parti gözetmeksizin en iyi hizmet edeceğine inandığınız kişiye vermeniz Aksaray’a hizmet konusunda en iyisi olacaktır.

Seçimde sandık başına gidip oyunuzu kullanmanız Aksaray’a hizmet gelmekte en önemli unsur olacaktır.

Kalın sağlıkla, mutlulukla, en önemlisi alın teriyle kazanılan rızıklarınızın çoğalması dileğim ile.

İzzet TINMAZ / Gazeteci

( Gerisi sadece Teferruat)

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL