Genel

boş arazide kaderine terk edilen 22 kediden 20 si sağ kurtarıldı

boş arazide kaderine terk edilen 22 kediden 20 si sağ kurtarıldı

Loading

Aksaray’da 2 si yavru 22 kedi boş Arazide kaderine terk edildi. Hayvan sever çoban tarafından araziye kaderine terk edilen 22 kediden 20 si koruma altına alındı.

Aksaray’ın Yapılcan köyü Kızlar mevkiinde hayvan otlatan çoban 22 tane kedinin boş arazide kaderine terkedilmiş olarak gördü. 22 kedinin 2 yavru kedi açlık ve kötü şartlara daha fazla dayanamayıp öldüğü ve diğer kedilerin açlıktan ölen kedi yavrularını yediğine şahit olunca hemen diğer kedileri Yapılcan köyü içindeki çiftliğe götürerek yiyecek ve su verdi.

Haber Merkezi Whatsapp ihbar hattına düşen ihbar üzerine  yetkilikler ile temasa geçerek 20 kedinin Aksaray il Tarım müdürlüğü ekipleri tarafından muhafaza altına alınması sağlandı.

20 kedi Aksaray il Tarım müdürlüğü ekipleri tarafından Yapılcan Köyündeki çiftlikten alınarak sağlık kontrollerinin ardından Barınağa teslim edilmesi sağlandı.

Yetkililer konun hassasiyetinin farkında olduklarını ve bu kedileri araziye getirip  bıraktığı iddia edilen Gri renkli kamyonet hakkında detaylı araştırma yapıldığını sorumluların bulunarak haklarında gerekli idari ve adli sürecin başlatılacağını belirttiler.

Konunun takipçisiyiz.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL