Genel

Bize ne sizin aranızdaki sorunlardan işinizi yapın İŞİNİZİ

Bize ne sizin aranızdaki sorunlardan işinizi yapın İŞİNİZİ

Loading

Aranızda çözmeyi beceremediğiniz sorunu bize aktararak zihnimizi boş şeyler ile meşgul etmek yerine işinizi yapıp memleket meselelerini, insanların sorunlarını, rüşvet alan soysuzu , milletin malında gözü olan hırsızı, geceleri aç yatan insanı, soğukta yakacak odunu olmadığı için titreyerek uyuyamayan çocukları, kışın soğuğunda yalınayak gezen çocukları bulup onları yazın dertleri ile dertlenip sorunlarına çözüm bulunmasına vesile olun .

Kısacası işinizi yapın. Bize ne sizin birbirinize yazdığınız hakaretlerden umurumuzda olmaz sadece güleriz acınacak halinize.

Birbirine sataşan aynı meslekten nemalanan kişilerin sayısının hızla artığını görünce endişelenmemek mümkün mü sizce?

Küçücük şehirde sözüm ona gazetecilik yapan veya yaptığını zanneden o kadar çok şahsiyet var ki bazen ben bile takip etmekte zorlanıyorum.

 

Bazen sormadan edemiyorum.

Sizin birbirinizin açıklarını arayıp marifet imiş gibi bir yerlerde yazmaktan başka işiniz yok mu?

 

Aksaray’da onca fırıldaklar çeviren şahsiyetler var yapabiliyorsan o şahsiyetlerin foyalarını ortaya çıkartın millet te okuyup takdir etsin.

Aranızdaki sorunları oturup konuşmak ve bir hal yolu bulmak varken kendi sorunlarınızla başkalarının zihinlerini meşgul etmenin âlemi var mı?

 Sizin birbiriniz ile olan kavga vatandaşın umurunda olur mu sizce?

Aynı hatayı defalarca yapmış biri olarak eline ne geçti diye sorarsanız, size cevabım koca bir HİÇ.

Bir gün bir okurum özelden yazmış. “ Sizin birbirinizle dalaşmanızı izlemek zorunda mıyız? Sanki memleket meselesi, kendi aranızda çözemediğiniz sorunu bize yansıtıp ne kadar beceriksiz olduğunuzu mu ima ediyorsunuz? Bırakın bu çocuklar gibi dalaşmayı. Mademki gazeteciyim diye ortalıkta geziyorsunuz memleket meselelerini yazın. İlimizde yapılan yolsuzlukları, soysuzlukları yazın hatta yazma kabiliyetiniz varsa aç insanları, haksızlığa uğrayanları bulun onları yazın sizin birbirinize yaptığınız hakaretler bizim umurumuzda değil. Bunları bir yerlerde yazarak pirim yapacağınızı sanıyorsanız vatandaş olarak kısa bir cevap AVUCUNUZU YALAYIN. Kendinizi okurlarınız veya takipçilerinizin gözünde küçük düşürmekten vaz geçin.” İşte bu sözler bende soğuk duş etkisi yaptı. Meğer ne kadar aptalca hareketlermiş bunlar birileri demeyince bazen anlayamıyor insan.

Bu yazıda da son kez kendi meslektaşlarıma sesleneyim dedim. Başınızı arıttım belki ama eskilerin sözüyle bitireyim yazıyı. Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.

Sizlere güzel haberler vermek dileğimle başka bir yazıda buluşmak üzere.

İzzet TINMAZ – ( Tanıyan tanıyor unvana gerek yok)  

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL