Genel

ATSO başkanını Pazartesi günü yüksek seçim kurulu belirleyecek

ATSO başkanını Pazartesi günü yüksek seçim kurulu belirleyecek

Loading

19 Kasım Cumartesi günü gerçekleşen ATSO seçimleri kıran kırana geçti. Mavi Liste ile Fatih Batı Kırmızı liste ile Ahmet Koçaş arasındaki başkanlık yarışının sonucu pazartesi günü yüksek seçim kurulu tarafından yapılacak değerlendirme sonunda belli olacak.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri 19 Kasım Cumartesi günü yapıldı. Seçim iki liste üzerinde kıran kırana geçti. 19 Kasım Cumartesi günü seçime Mavi liste ile katılan İş İnsanı Fatih Batı ile seçime Kırmızı liste ile giren Ahmet Koçaş arasında kıran kırana geçen bir seçim yaşandı.

Seçim o kadar çekişmeli geçti ki iki başkan adayının listesi bir iki oy fark ile belli olacak. İtirazlar sonucu nihai sonuç Yüksek seçim kurulunun yapacağı itirazların kabul edilmesi ve tekrar sayılması sonucunda belirlenecek.

Kısacası kesin sonuç Pazartesi gününe kadar gizemini koruyacak.

19 Kasım günü sabah saatlerinde başlayan ATSO seçimlerinde Mavi renk liste ile giren iş insanı Fatih Batı seçim için gelen ATSO üyelerine Mavi Atkı dağıtarak bir anda seçim yerini adeta maviye boyamasının ardından kırmızı renk liste ile seçime katılan Ahmet Koçaş ise seçmene hiçbir promosyon vermedi.

Seçimin kilidini açacak 1 . komite seçiminde uzun süren bir itiraz süreci yaşandı. İtiraza neden olan ise seçimde oy kullanan seçmenlerden iki zarf içinden 2 oy pusulası çıkması idi. Diğer komite seçiminde kullanılan oylarda oy pusulasının üzerinde bir karalama veya yazı olması durumunda geçersiz sayılmasına karşılık Kırmızı oy pusulası olan 2 zarfta iki aynı renk pusulanın olması ve bunun bir oy sayılması itiraz nedeni oldu. Mavi liste ile katılan Fatih Batı uzun süre itiraz etmesi üzerine ATSO tüzüğü ve mevcut başkan Cüneyt Göktaş görüş bildirerek tüzük gereği bir zarftan 2 pusula çıkması durumunda o yun iptal edileceği yönünde görüş bildirmesi üzerine tutanak tutulup itiraz kabul edildi.

Bu iptal konusunda son nihai kararı yüksek seçim kararı verecek.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL