Genel

Asgari ücret düğümü

Asgari ücret düğümü

Loading

Gözler beklenen açıklamadaydı o açıklama geldi hayal kırıklığı da getirdi.

8.506 açıklanan rakam Türk-İş 9.000 olarak açıklamıştı masadan kalktı açıklama yapılırken yoktu olaylı bir sonuçlandırma oldu.

Muhalefet partileri tepki göstermekte gecikmedi vatandaş nasıl geçinsin diye yüksek perdeden ses yükseltildi.

İşçiler isyan da beklenti karşılanmadı ümitler suya düştü tabiri caizse yine bir umutsuzluk sarmalı ruh hali çalışanların ve esnafların.

Siyaset bu gelişmeyle daha da sıcak bir gündem de şekillenecek ve yön alacak bu yön ılımlı ve yapıcı olur mu bunu birlikte göreceğiz sürecin nasıl olacağını.

Siyasi partilerin arasındaki gerilim tırmanmaya devam edecek sesler yine yükselecek karşılıklı suçlamalar döngüsüne döneceğiz.

Vatandaş olarak da bu döngü de ilerlemeye çalışıyoruz kısır düğümü çözümsüz bir nefessizlik zinciri bu vatandaşın birbirine bu kadar yüklenmesi zorlaması ne kadar doğru?

Toplum olarak hep bir kavga etme suçlama halindeyiz bu asgari ücret açıklamasından sonra da aynı döngüye girecek bir ruh halindeyiz.

Özellikle altını çizerek yer veriyorum bu kısma partiler üzerinden birbirimizi eleştiriyoruz sen bu partiye oy verdin bu sonuçtan sen de sorumlusun oy vermeseydin bu olmazdı karşılık geliyor sen hangi partiye oy veriyorsun sen de suçlusun hep bu çıkmaz da birbirimizi çok yoruyoruz yıpratıyoruz.

Seçmen olarak birbirimizi anlamak varken gel konuşalım sen ne istiyorsun anlat konuşalım demedikçe bu kavga sen ben haklılığında direttikçe ne kazanacağız vatandaş olarak?

Farklı görüşlere sahip olmamız bu kadar yıpratma hırpalama eziyetini haklı çıkarır mı?

Hangi partiye oy veriyorsun diye sorarak asgari ücretin sorumlusu olarak birbirimizi suçlamak geçinmeye faydalı mı ortak bir payda da her ne olursa olsun bir araya gelip kendimiz için ne yapabiliriz ne yapmalıyız diye konuşmaktan uzak ruh halinin etkisinden kurtulmamız lazım.

Asgari ücret geçinmeye yetmeyecek bir durumda bu aşikar yıl da bitmek üzere geçim pahalılığından şikayet etmeye devam edeceğiz hep de böyle yapmıyor muyuz?

Hayat yaşanması zor bir hal almaya başladı zorlanıyoruz az ya da çok yaşamında kalite standartların düşmeye başlamışsa memnun değilsen vatandaş olarak belirtme hakkımız var hiç tepki vermeyen vatandaşlar da var susmak da bir tercih.

Asgari ücret belli oldu eflasyon hesaplamaları ortada devalasyon hesabı da ortada hiper eflasyon tehlikesi de konuşuluyor açlık sınırı yoksulluk sınırı da açıklandı.

Toplum olarak her şeyin farkındayız yaşıyoruz hissediyoruz toplum olarak çok stresli ve öfkeliyiz kızgınız sağduyumuz zayıflamış durumda negatif olan olumsuz yanlarımız daha aktif yıpratmak bizi toplum olarak tüketse de hızla hala yıpratıyoruz kendimizi.

Toplum olarak sağduyulu olmalıyız sakinleşmeliyiz yaşam her seçmenin hakkı yaşamaya çalışıyoruz ve hayatı kendimize karşı zorlaştırıyoruz düşünmeliyiz kendimiz için ailemiz için toplumu yaşatmak için toplum temel bir direktir korumak gerekir.

Kendinize iyi bakın sevgiyle kalın.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL