Genel

Aksaray’da Uyuşturucu ile Mücadele için yürüdüler

Aksaray’da Uyuşturucu ile Mücadele için yürüdüler

Loading

Dünya genelinde uyuşturucu madde kullanımının önüne geçilmesi ve uyuşturucu maddelerle mücadele edilmesi nedeniyle kutlanılan Dünya Uyuşturucu İle Mücadele Günü çerçevesinde farkındalık oluşturmak adına Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü tarafından farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Aksaray merkez Ebulfeyz Elçibey Caddesinde giydikleri beyaz tişörtlerle pankart taşıyan vatandaşlar , polisler ve motosiklet kulüplerinin kortejleri eşliğinde yürüdü. 15 Temmuz Milli İrade Meydanına kadar sirenler, motor sesleri eşliğinde sloganlarla yürüyen vatandaşlar yanında getirdikleri çocukları ile birlikte uyuşturucu maddelere karşı mücadelede farkındalık mesajları verdi.

“Uyuşturucuya hayır”, “Bağımlı olma özgür ol” ve “Damarlarındaki Asil Kanı Kirletme” yazılı pankartlarla yürüyen vatandaşlar , polisler ve motosiklet kulüplerinin kortejlerine  işyerlerinin önüne çıkan esnaf ve evlerinin balkonlarından izleyen vatandaşlar akışlarla destek verdiler.

Yaklaşık 1 kilometrelik “Uyuşturucuya hayır” yürüyüşünde yoldaki motosikletler ve yayalar korteje davet edildi. Farkındalık yürüyüşü 15 Temmuz Milli İrade Meydanında yapılan basın açıklamasının ardından son buldu.

Cenneti yaşayabilmek için annelerden destek istediler

Aksaray İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ferhat Şahin, annelerden destek beklediklerini belirterek farkındalık yürüyüşünü düzenlenmesindeki nedenleri anlattı.

Aksaray İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ferhat Şahin, “26 Haziran Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Günü nedeniyle Aksaray ilimizde sayın valimiz Hamza Aydoğdu himayelerinde vatandaşlarımızın katılımıyla bir farkındalık yürüyüşü yaptık. Biz Emniyet Müdürlüğü olarak, Uyuşturucu ile Mücadele Müdürlüğü olarak elimizden geldiğince bu yeni dünyada en büyük terör silahı olarak kullanılan uyuşturucu ile mücadelede sonuna kadar kararlıyız. Cennet olmasını istediğimiz vatanımızda cehennemi yaşatmak isteyen uyuşturucu terörüne karşı, nasıl ki şefkatle mazluma kucak açıyorsak, uyuşturucu ile uğraşanlarla da çelik bilekle mücadele etmekte kararlıyız. Tüm katılımcılarımıza tekrar teşekkür ediyoruz. Bu kararlı mücadelemizde biz bu dünyada cenneti yaşayabilmek için cenneti ayaklarının altında tutanlardan tüm annelerimizden destek bekliyoruz. Annelerimizden bu kapsamda bize desteklerini esirgememelerini rica ediyoruz. Hep beraber daha güzel günlerde ülkemizi ve milletimizi korumak içim mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL