MESAJLAR

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu !9 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı yayınladı

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu !9 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı yayınladı

Loading

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 19 Ekim ”Muhtarlar Günü” nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Vali Kumbuzoğlu, mesajında şunları kaydetti:

Muhtarlar, millet iradesinin tecelli ettiği demokrasilerde en önemli mihenk taşlarıdır. Devletin millete uzanan ilk eli, gören gözü, duyan kulağı ve sesidir.

Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla, 19 Ekim 2015 günü Resmî Gazetede yayımlanan genelge ile

“Muhtarlar Günü” ilan edilmiştir.

Günümüzde olan şekli ile temelleri ilk olarak 1829 senesinde İstanbul’da atılan muhtarlık birimi, özellikle küçük yerleşim yerlerinde dirlik ve düzeni sağlayan tarihsel bir misyona sahiptir.

Bu misyonun gereği olarak, yürüttüğümüz hizmetlerde muhtarlarımızın desteğini her zaman yanımızda görüyoruz. Bizler de onların istek ve ihtiyaçlarının karşılanması hususunda yanlarında olmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle, merkez mahalle, ilçe, kasaba ve köylerde, 24 saat esasıyla milletimize hizmet eden, başımızın tacı muhtarlarımızın “Muhtarlar Gününü” tebrik ediyor, kendilerine, ailelerine ve tüm sevdiklerine sağlık ve esenlikler diliyoruz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL