MESAJLAR

Aksaray Protokolünün Kurban bayramı Mesajları

Aksaray Protokolünün Kurban bayramı Mesajları

Loading

Aksaray Valisi  Hamza Aydoğdu’nun “Kurban Bayramı” Mesajı

 ​Değerli hemşehrilerimiz,

​Kurban Bayramına ulaşmanın ve onu idrak edecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar barıştır, sevgidir, huzurdur, kardeşliktir. En çok da paylaşmaktır. İhtiyaç sahiplerini de mutluluğumuza ortak etmektir.

​Aksarayımızın sakinleri olarak ailelerimizle, eş ve dostlarımızla bereketi ve manevi huzuru yaşayacağız. Birlik ve beraberliğimizi daima muhafaza edeceğiz.

​Bir selamın, bir tebessümün bile çok kıymetli olduğu bu günlerde etrafımıza daha dikkatli bakarak ihtiyaç sahiplerini de gözden kaçırmayalım. Bayramları birlikte yaşayalım.

​Bu vesile ile başta aziz şehitlerimizin ailelerinin ve kahraman gazilerimizin olmak üzere tüm hemşehrilerimizin bayramını en kalbi duygularımız ile tebrik ediyor, Türk İslam alemi ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyoruz.

​Sağlık ve esenlik içinde nice bayramlara.

Hamza Aydoğdu

Aksaray Valisi

Ak Parti Aksaray milletvekili Hüseyin Altınsoy’dan “kurban bayramı” mesajı

AK Parti Aksaray Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Hüseyin Altınsoy, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti Aksaray Milletvekili Altınsoy, mesajında, “Manevi atmosferiyle, sahip olduğumuz değerleri ve kardeşliğimizi güçlendiren bir Kurban Bayramı’na daha milletçe huzur içerisinde erişmenin mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Bayramlar; gönüllerin alındığı, dargınların barışıp kucaklaştığı, ihtiyaç sahiplerinin ve gariplerin gözetildiği, sevgi, muhabbet, birlik, beraberlik, paylaşma ve dayanışma duygularının toplumu kuşattığı çok değerli ve müstesna günlerdir. Kadim medeniyet anlayışımız ve inancımızın bize öğütlediği yüksek ahlaki değerlerin capcanlı olduğu bayram günlerini bir fırsat olarak değerlendirip gönüllere dokunmalı, aramızdaki sevgi ve dostluk bağlarını daha da güçlendirmeliyiz. Kıtaları aşan geniş gönül coğrafyamızda ve dünyanın neresinde olursa olsun yardıma muhtaç tüm insanların acılarını yüreğimizin en derininde hissediyoruz ve dünyanın en cömert ülkesi olarak ihtiyaç sahiplerine yardım elimizi uzatmaya bugün olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz. Bizler inanıyoruz ki; iyilik, adalet, ilim, irfan ve huzurun temsilcisi olmuş, asırlara sari kadim medeniyete sahip Türkiye Cumhuriyeti olarak, iyi olmak yetmez güçlü kuvvetli ve kudretli olmak zorundayız. Allah’ın izni ve Aziz Milletimizden aldığımız güçle tüm gayretimiz ve çabamız bu yöndedir. Bu duygu ve düşüncelerle, idrak edeceğimiz mübarek Kurban Bayramı’nın; Ülkemize, Aziz Milletimize, İslam âlemine, bütün insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk’ten Kurban Bayramı mesajı

Birlik ve beraberlik duygusuyla bayramların yardımlaşma ve dayanışmanın gereği olduğunu söyleyen AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, “Sevinmek kadar, sevindirmek de önemlidir” dedi.

Bayramların her zaman bütünleştirici bir ruhla inananları bir araya getirdiğini belirten Başkan Aktürk,  “Bayramlar insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup kardeşçe kucaklaştıran, milli birlik ve beraberliği, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin uygulandığı müstesna günlerdir” dedi.

Sevinmek kadar sevindirmenin de önemli olduğunu vurgulayan Başkan Aktürk, açıklamasına şöyle devam etti:, “Türkiye Cumhuriyeti topraklarında ve ay-yıldızlı Türk Bayrağı altında huzur içinde yaşayan bir millet olarak ne kadar şanslı olduğumuzu ve bize bu huzuru veren Yüce Allah’a ne kadar şükretmemiz gerektiğinin idrakinde olmalıyız. Kıymetli hemşerilerim dini bayramlarda sevinmek kadar, sevindirmek de önemlidir. Özellikle, sevindirmenin önem kazandığı ‘Kurban Bayramı’nda, yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak darda olanlarla, muhtaç, yoksul, yetim ve kimsesizler ile tedaviye muhtaç durumdaki vatandaşlarımızın, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin ziyaret edilerek hatırlanması, desteklenmeleri ve sevindirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu vesileyle Kurban Bayramı’nın, ülkemize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi temennisi ile kesilen kurbanların ve yapılan duaların kabulünü Yüce Allah’tan diliyor, herkese aileleri ile birlikte daha nice bayramlarda birlikte olmak dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Başkan Aktürk öte yandan AK Parti teşkilatları ile birlikte yapılacak bayramlaşma programını açıkladı. Arife Günü saat 16.30’da AK Parti Aksaray İl Başkanlığı binasında yapılacak olan bayramlaşma programına tüm teşkilatları, vatandaşları ve basın mensuplarını davet etti.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin Kurban Bayramı mesajı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bayramların iyilik ve güzelliklerin çoğaldığı, imani ve insani hassasiyetlerin geliştiği, kardeşlik bağlarının kuvvetlendiği özel zamanlar olduğunu söyledi.

Şahin, Kurban Bayramı’nı kutlayan yazılı bir basın açıklaması yaptı. Kurban Bayramı’nın tüm İslam âleminde toplumsal birlikteliği pekiştirdiğini dile getiren Şahin, paylaşma, sevgi, saygı ve dayanışma ruhunun bireyleri ve toplumları ayakta tutan en önemli değerlerden olduğunu belirtti. Kardeşinin derdiyle dertlenmek, sevgi ve saygı ortak paydasında toplumsal bağlar kurmak ve dayanışma bilinciyle sorunları çözmeye çalışmak gibi hasletlerin bayramların derinliğini arttırdığını ifade eden Şahin, “Güzel bir bayrama daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kurban, yaklaşmak ve Allah’ın rızasını kazanabilmek için bölüşmek, paylaşmak anlamına gelmektedir. Yüzleri güldürmek, umudu arttırmak, nezaketi, estetiği, letafeti yaymak, yaşadığımız hayata mana penceresinden bakmak için çok büyük bir vesile olan Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimizle tebrik ediyoruz” dedi.

Rektör Şahin, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Tüm ASÜ ailesi, şehrimiz, ülkemiz ve İslam âlemi için Kurban Bayramı’nın hayırlara, güzelliklere ve esenliğe vesile olmasını diliyoruz. Kurban Bayramı mübarek olsun” dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in Kurban Bayramı mesajı

Bayramların her zaman bütünleştirici bir ruhla inananları bir araya getirdiğini belirten Başkan Dinçer: yayınladığı Kurban Bayramı mesajında şu görüşlere yer verdi.

“Manevi dünyamızda ayrı bir yeri olan Kurban Bayramı’nı bu yıl da hep beraber kutlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Milli ve dini bayramlarımızı birer fırsat olarak görerek, bayramların arttırdığı hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularından yararlanarak bu kutlu günlerde birlik ve beraberliğimizi perçinlemeli, barış ve sevgi dolu günler geçirmek için elimizden geleni yapmalıyız.

Bu vesileyle Kurban Bayramı’nın, ülkemize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi temennisi ile kesilen kurbanların ve yapılan duaların kabulünü Yüce Allah’tan diliyor, daha nice bayramlarda birlikte olmak dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum” Dedi.

Aksaray Barosu Başkanı Av. Ferit Köse’nin Kurban Bayramı Mesajı

Kurban Bayramı’na eriştiğimiz bu özel günde, sevdiklerimizle bir araya gelerek sevinç ve mutluluğumuzu paylaşmanın keyfini yaşıyoruz. Bu sebeple, Kurban Bayramı’nın tüm güzellikleriyle hayatınızı doldurması dileğiyle sizlere en içten tebriklerimi iletiyorum.

Millet olarak dini ve milli duyguların yoğun olarak yaşandığı bu değerli günlerde, sahip olduğumuz güzellikleri paylaşırken, toplumumuzda yardım ve desteğe muhtaç vatandaşlarımızı hatırlamayı, kırgınlıkları ve dargınlıkları bir kenara bırakarak kardeşçe kucaklaşmayı ihmal etmemeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Kurban Bayramı’nın, dargınlık ve kırgınlıkların unutulmasına, toplumsal birlikteliğimizin pekişmesine, saygı ve hoşgörünün daha da gelişmesine vesile olmasını temenni ediyor, başta şehit aileleri ve gazilerimiz olmak üzere yüce milletimizin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Av. Ferit KÖSE

Aksaray Barosu Başkanı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL