Genel

Aksaray İl Göç İdaresi Müdürlüğü Basın Mensupları ile Buluştu

Aksaray İl Göç İdaresi Müdürlüğü Basın Mensupları ile Buluştu

Loading

Aksaray İl Göç İdaresi Müdürlüğünce düzenlenen Yerel Basın Uyum Buluşmaları toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda Göç İdaresi Aksaray İl Müdürü Mehmet Servet Yelken Aksaray ilinde farklı uyruklardan 18.569 yabancının ikamet ettiğini ve yabancıların büyük çoğunluğunu uluslararası koruma kapsamındakilerin oluşturduğunu belirtti.

Göç İdaresi Başkanlığının 2013 yılında kurulmasının ardından faaliyetlerine başlayan Aksaray İl Göç İdaresi Müdürlüğünde düzenli göç, düzensiz göç, uluslararası koruma, insan ticareti ile mücadele, geçici koruma, uyum gibi farklı iş ve işlemlerin yürütüldüğü aktarıldı. Yerel Basın mensuplarına 2019-2022 yılları arasında Aksaray İl Göç İdaresi Müdürlüğünce yapılan faaliyetlerin görseller ile anlatıldığı Göç İdaresi Aksaray İl Müdürü Mehmet Servet Yelken tarafından sunum gerçekleştirildi.

Aksaray İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Servet Yelken tarafından yapılan sunumda doğru bilinen yanlışlara değinilerek;

Yabancılara devletimiz tarafından nakdi yardım yapılmadığı. Kızılay Kart üzerinden alınan ödemelerin Birleşmiş Milletler Fonundan finanse edildiği

Yabancıların üniversitelerin kontenjanları dahilinde Yabancı Öğrenci Sınavına (YÖS)  girerek üniversitelere yerleştiği.

 Türk vatandaşı olmayan hiç kimsenin oy kullanamadığı ve devlet memuru olamadığı.

 Yabancıların ülkemizdeki suç oranlarının fazla olduğu düşünülse de bu oranların sanıldığından çok daha düşük olduğu.

Dilencilik yapan ve yabancı dilde konuşan şahısların büyük bir kısmının kendilerini zor durumda olan yabancı olarak tanıtıp vicdan sömürüsü yapan ve dilenciliği meslek edinmiş kişiler olduğu.

 Yabancıların İl Göç İdaresi Müdürlüğünün izni olmadan şehirlerarası seyahat edemediği.

 Ülkemizde yaşayan yabancıların yükümlülerine uymadıkları takdirde İl Göç İdaresi Müdürlüğünce idari yaptırımların uygulandığı.

Suça karışan yabancıların suçun niteliği ne olursa olsun cezasının infazından sonra sınır dışı iş ve işlemlerinin gerçekleştirildiği bilgileri toplantıya katılan yerel basın temsilcilerine aktarıldı.

Sunum sonrası soru-cevap şeklinde devam eden toplantıda ilimizin yabancı profili değerlendirilerek yabancıların ekonomiye sundukları katkılar, çalışma izni ile ilgili usuller ve birçok konuya açıklık getirildi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL