Genel

Aksaray için önemli Projeler hayata geçirilecek

Aksaray için önemli Projeler hayata geçirilecek

Loading

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, saat.09.00 da, kurum müdürleri ve basın mensupları ile birlikte kahvaltıda bir araya geldi.

Aydoğdu,Aksaray için yapılacak çalışmaları ve projeleri anlatırken,kurum müdürleri de projelerin ayrıntıları hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Özellikle  tarım ve hayvancılık konusunda yapılan açıklama dikkati çekti. Aydoğdu ”Aksaray’ın kayısısı çok güzel,cevizi de” diyerek verdiği mesajda, organik tarıma yöneleceklerini söyledi.

Aksaray İl Özel idare toplantı salonunda gerçekleştirilen programa, çok sayıda basın mensubu katılırken,kurum müdürleri de hazırdı.

Vali Aydoğdu ,Aksaray’ın şehri süleha bir şehir olduğunu, her anlamda potansiyelinin çok yüksek söyledi.

Vali Hamza Aydoğdu, kentin hak ettiği yer olmadığını belirterek, “Hepimiz bir olacağız, birlik olacağız, elimizi taşın altına koyacağız, dedikoduları atıp işimize odaklanacağız ve Aksaray’ı hak ettiği yere getireceğiz bizim dedikodu ile işimiz olmaz” dedi.

KORONO İLE YAŞAMAYI ÖĞRENDİK

Aksaray’ın tarımdan hayvancılığa, turizmden sanayiye bir çok alanda çok ciddi potansiyelinin olduğunu ifade eden Vali Aydoğdu”korono ile birlikte aile ile yaşamayı öğrendik. Korona bize iki şeyi iki kere öğretti. Birincisi herkesi vurdu ikincisi zayıf olanı vurdu.Demekki güçlü olmak zorundayız.

Dünya hızla değişiyor teknoloji ile birleşik olmayan geride kalacaktır. Biz zamana ayak uyduramazsak ayakta kalamayız. 2023 de kayıp hafızaları yerine getirecek ürün çıkacak , 3d yazıcılar ve İnternet haberciliği. Öne çıkacak Dünya hızla yön değişirken biz neyle uğraşıyoruz. Aksaray potansiyeli büyük şehir. Biz corona dolayısıyla tarımın değeri arttı. Türkiye’de 21. Sırada olan Aksaray 6 trilyon getirisi var Sanayide oldukça iyi gelişmiş dengeyi kurmuş,bu imkanların büyük bir fırsat”dedi

internet bilgiye ulaşmak bedavaya geldi,

Aydoğdu,Çocuklara hayal kurmayı öğreteceğiz doktor olmak hayal kurmak demek değildir hayalleri olmayanın geleceği olmaz, internet bilgiye ulaşmak bedavaya geldi, bugün her şeyi  internet ten almak zorunda kalınacak en büyük servet bilgi.

Bizler çocuklara önce öğretiyor sonra hayal kur diyoruz.Ama çocuklar önce öğrenip sonra hayal kurmaya başlayınca,öğrettiklerimiz den dışarı çıkamıyor.Oysa önce hayal kurmalarını sağlayıp sonra öğretirsek,çok daha başarılı olacaklardır.Avrupa bunu yapıyor,artık bizde bunu yapmalıyız” dedi

Aydoğdu”Aksaray’ın kayısısı çok güzel,cevizide”

Vali Aydoğdu,nun,Özellikle  tarım ve hayvancılık konusunda yapılan açıklama dikkati çekti.Aydoğdu”Aksaray’ın kayısısı çok güzel,cevizide” diyerek verdiği mesajda, organik tarıma yöneleceklerini söyledi. “ Bir şehri şehir yapan tarımdır.Demek ki tarım potansiyeli müthiş. Sanayiye bakıyoruz, aynı zamanda sanayi şehri. Bir şehir sadece tarım şehri olursa çok küçük refleksleri olur. Ama tarımın yanında sanayi de olursa çok güzel,olur. Aksaray öyle bir şehir ki, hem tarım da hem de sanayide çok iyi. Diğer yandan kültürde çok iyi bir noktada. Turizmde, inanılmaz bir potansiyel var. Biz bu değerlerimizi daha da yükseltmeliyiz. Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız.

Tren yolu inşallah gelecek yıl başlar gibi

Mesela en büyük problemlerden birisi bu tren yolu. Tren yolu inşallah gelecek yıl başlar gibi, Çünkü Aksaray kavşak noktasında. Biz yine bir heyet ile birlikte gittik, ümidim şu ki, önümüzdeki yıl veya gelecek yıl bu işin biteceğini düşünüyorum. İnşallah bir kazma vururlarsa buraya yatırımcılar 2 kat, 3 kat, 5 kat gelmesi çok daha sıradan bir olay haline gelecek.

Nevşehir 6 milyon Aksaray 1 milyon gelen turist var Aksarayda turizm artırılsa otel sayımız yetersiz www.burasiaksaray.com sitesi açtık.

Her eve bir kütüphane kampanyası başlatacağız. Site kurarak evlere kitap (PTT yoluyla verip alacağız)servisi yapacağız “dedi.

Aksarayın sorunlarınının masaya yatırldığı toplantıda,kurum müdürlerinin yaptıkları başarılı projelerin kendi hanelerine yazılacağını,bunun için çok çalışmaları gerektiğini söyleyen,Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu,hiç kimseyi birbirinden ayırt edilemeyeceğini, kimsenin kimseye tepeden bakamayacağını belirterek, herkesin kendi işini yapması gerektiğini söyledi.Aydoğdu;dedikodu ve iftira ile işleri olmadığını belirterek,basınla ilgili olan sorununda kesin ve nihai çözüme kavuşturulacağını kaydetti.Aydoğdu “hata yaparsak bizi eleştirin,hatalarımızı yazın, ve çzüm önerilerinizde dile getirin, kişisel hakaretler olmadığı sürece,her türlü eleştiriye açığız”dedi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL