Genel

Aksaray Belediyesinden Kuraklık uyarısı 

Aksaray Belediyesinden Kuraklık uyarısı 

Loading

Aksaray Belediyesi, “Aksaray ‘çok şiddetli kuraklık’ tehlikesi altında.”

Aksaray Belediyesi, son zamanlarda sık sık hatırlatmalarda bulunduğu şiddetli kuraklık uyarısını Ocak ayı verilerini de değerlendirerek yineledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde güncel kuraklık haritalarını yayımladı. Yayımlanan 3 aylık kuraklık haritasında Aksaray’ın büyük bölümünün ‘çok şiddetli kuraklık’ tehlikesi altında olduğu saptandı.

Aksaray Belediyesi son yıllarda Meteorolojik verileri, mevsim normallerinin altında seyreden yağışlı gün sayısını, Mamasın Barajı ve Tuz Gölü gibi su kaynaklarındaki çekilmeleri inceleyerek tehlikeye dikkat çekmişti. Su kaynaklarının tasarruflu kullanılması için toplu alanlarda farkındalık çalışmaları, yazılı ve görsel bilgilendirmeler ve sosyal medya etkinlikleri düzenlemişti.

Standart Yağış İndeksi (SPI) metoduna göre hazırlanan 3 aylık haritada Aksaray’ın kuraklık durumu dikkat çekti. SPI esas olarak belirlenen zaman dilimi içinde ortalama yağış farkının standart sapmaya bölünmesi ile elde edilir. Aksaray, geçen yılın Ağustos ayından Ocak ayına kadar 6 aylık dönemi kapsayan haritada normal civarı ve hafif kuraklık olarak değerlendirilirken, son 3 aylık dönem temel alınarak hazırlanan harita ise “Çok şiddetli kuraklık” tehlikesi altında değerlendirildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL