Genel

Aksaray 2. Bisiklet festivali düzenlendi

Aksaray 2. Bisiklet festivali  düzenlendi

Loading

 Aksaray Belediyesi  ” Sağlıklı ve daha güzel bir çevre için bisiklet sürün”  sloganı ile 2. Bisiklet festivali programı düzenledi.
Aksaray Belediyesi’nin ‘Sağlıklı ve daha güzel bir çevre için bisiklet sürün sloganı ile düzenlediği Aksaray 2. Geleneksel Bisiklet Festivali büyük bir katılımla gerçekleşti. Aksaray Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan ‘Aksaray 2. Geleneksel Bisiklet Festivalinde 15 Temmuz Milli İrade Meydanından start alan bisiklet festivalinde Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve protokol üyeleriyle birlikte Kılıçaslan Parkına kadar pedal çevirdi.
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer festival düdüğü çalmadan önce yaptığı konuşmada; “Bugün Bisiklet Festivalimizin ikincisini gerçekleştiriyoruz. Malumunuz ilkini geçen yıl gerçekleştirmiştik. Yoğun bir katılımla 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’mızdan başlayarak Kılıçaslan Parkı’nda biten bir parkur akabinde gençlerimize hemşerilerimize bir eğlence organizasyonu planladık, bugün onu icra edeceğiz. Katılım sağlayan tüm hemşerilerimize burada teşekkürlerimi saygı ve hürmetlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Önümüzdeki haftanın Dünya Çevre Haftası olarak ülkemizde ilk kez kutlanacağını belirten Belediye Başkanı Evren Dinçer konuşmasının devamında; “Bu kapsamda ülkemiz genelinde çevre bilincinin arttırılması ile ilgili çalışmalar gerçekleştirilecek. Aynı şekilde 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü bu hafta içerisinde buna idrak edeceğiz. Aksaray’ımızda da bundan sonraki yıllarda inşallah ‘Bisiklet Festivali’ adı altında hem bugünleri hatırlamak, anımsamak adına hem bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması, çevreci, doğaya uygun bir ulaşım aracı olarak ve sağlık açısından insanlara faydalı olan bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak adına bu organizasyonumuzu, faaliyetlerimizin sayısını da arttıracağız, icrasını gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
Festivalin bitiş durağı olan Kılıçaslan Parkı’nda Aksaray Belediyesi tarafından organize edilen şişme oyun parkurları kurularak, çocukların ilgisini çeken maskotlar yerini aldı. Festival gününe özel sürpriz hediyeler dağıtılırken, festivalde Rodeo, Rampa Şov, Survivor Parkuru, Bisiklet adrenalin gösterisi ve tek bacak bisiklet gösterisi gibi etkinlikler gerçekleştirildi.
Çok sayıda vatandaşların katıldığı programda çocuklar gönüllerince eğlenirken, bisiklet turuna katılan vatandaşlar arasında yapılan kura çekiminde vatandaşlara bisiklet hediye edildi. Akabinde Emre Ülgen konseri ile vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL