YAZARLAR

AFAD Gönüllülerinin gönüllerini kırmayın

AFAD Gönüllülerinin gönüllerini kırmayın

06.02.2023 günü, saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi merkezli deprem ile Türkiye kahroldu.

Bu deprem olduğunda evden hazırlanıp çıkmam sadece 10 dakika idi hiç unutmuyorum. Aracımda AFAD acil durum çantam ve ekipmanlarım daima olduğu için hazırlanmam bu kadar kısa sürede oldu sanırım.

Aksaray’da AFAD Acil Durum merkezine ulaşmam la birlikte seçili ekip arkadaşlarımızla beraber hareket etmek için emir beklemeye başladık. Eksik ekipmanlarımızı ta tamamlayarak Aksaray valiliğinin tahsis ettiği otobüslere binerek deprem bölgesine doğru yola çıkmamız çok kısa sürdü.

Bizden önce uzman ekipler hiç vakit kaybetmeden yola çıkmıştı bile. Ben AFAD GÖNÜLLÜSÜ olduğum için daha sonraki ekip ile yola çıkmıştım. Hava şartları oldukça kötü idi. Bir örnek vermek gerekirse kalın kütüklerin yandığı ateşin önünde ısınmaya çalışırken arka cebimizdeki Pet şişe içindeki su donmuştu.

Hava eksi 24 derecelerde idi Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesine ulaştığımızda. Dönemin Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Elbistan’da Koordinatör vali olarak görev yapmakta idi.

Bu yazıda birilerini övmek değil, yaşanan olayları yalın biçimde anlatmak için kaleme alıyorum. Orada olmayan kişilerin altına attıkları imzalı tutanağın ne olduğunu anlamaları için gerçeği araştırmadan tutanağın altına atılan imzanın kişileri ne kadar rencide ettiğini bilin istedim.

Havza Vali ile14şubata kadar 2 saat uyku ile ne görev verilirse onu yaptım. Sonuç ne oldu diye sorarsanız. Geceli gündüzlü çalışmanın mükafatı Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu tarafından teşekkür belgesiyle mükafatlandırıldım. Aksaray’dan Vali vevali yardımcıları gidince de AKSARAY AFAD Müdürü ( Önceki Dönem) tarafından uyumsuzlukla suçlanıp hakkımda tutanak tutulması oldu. Haberci olarak değil AFAD GÖNÜLLÜSÜ olarak gittiğim ve canımı feda etmekten çekinmediğim yerde haberleri yapmadığım birilerini ön plana çıkartmadığım için Görev den döndükten yaklaşık 11 ay sonra hakkımda tutanak tutuldu.

Tutanakta imzası olanlar yüzüme nasıl hala bakıyor onu da anlamış değilim. Kısacası Depremden nemalanmaya çalışanlar yaptıkları Show ile gündeme gelenler Aksaray’dan bir bir temizlendi. Biz AFAD GÖNÜLLÜLERİ Genel merkezin yolladığı teşekkür belgesiyle onure edilirken gösteri adamı müdürün yüzünden hak etmediğimiz suçlamalar ile karşı karşıya kalarak düzmece tutanakların konusu olduk.

O yüzden AFAD GÖNÜLLÜSÜ Olmaya niyetiniz varsa 2 kere düşünün. İşten anlamayan bürokratlar yüzünden rencide olmak ta var. Kurtardığınız hayatların hayır duasını almak ta var.

Biz para veya makam mertebe için AFAD GÖNÜLLÜSÜ olmadık. Bir can kurtarmak için kimseden bir karşılık beklemeden AFAD GÖNÜLLÜSÜ olduk. İyi ki de olmuşum. Hayata dokunmanın o tarifi imkânsız hazzını yaşamak kadar güzel ve onurlu bir Gönüllülük daha yok. Yeter ki değer bilinsin, Araştırmadan birileri mutlu olsun diye tutanaklar düzenlenip gönülden bağlı olanların gönülleri kırılmasın.

Aksaray AFAD Gönüllüsü / İzzet TINMAZ

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL