Genel

Çıtırcı , körpeci, Kart Zamparalar Eğlence Nasıl gidiyor

Çıtırcı , körpeci, Kart Zamparalar Eğlence Nasıl gidiyor

Loading

Aksaray’ın eğlence mekânlarının yoğun olduğu cadde olarak bilinen Ebulfeyz Elçibey Caddesi namı diyar cafeler caddesi. Onlarca eğlence mekânın olduğu bu cadde özellikle gençlerin rağbet ettiği bir yer. Birkaç cafe açılması ile başlayan cafeler caddesi daha sonra eğlence mekânlarının çoğalması ile gençlerin favori uğrak yerlerinden oldu bu cadde. Şimdi diyeceksiniz neden cafeler caddesi diye. Son günlerde bu cadde üzerinde ters giden bir şeyler olduğu şikâyetleri arttı. Caddenin devamlı müdavimlerinin yaş ortalaması 19 -20 yaşlarında gençlerden oluşmakta. WhatsApp ihbar hattından ulaşan bazı vatandaşlar Sitem ederek “ Yahu siz nasıl gazetecisiniz “diye başlayan cümle kurarak başlayan ve “ Bak gazeteci bey kardeşim aksam saatlerinde şu  Ebulfeyz Elçibey Caddesi birkaç gece takılsana bak ne numaralar dönüyor burada. Her türlü fırıldak var “ dediğinde bayağı meraklandım. Vatandaşların söylediği ve iddia ettiği şeyler yenilir yutulur cinsten değil idi.




İddia ettikleri eylemler acaba doğru muydu? Yoksa oradaki esnafları çekememezliğin verdiği kin mi vardı? Bu sorular beynimi kemire dursun gece hayatı olmayan bir kişi olarak bu yazı dizisini hazırlamanın oldukça külfetli olduğunu bir kaç gece o atmosferi soluyunca anladım. İlk başlarda kendi kendime “ Yahu 50 küsur yaşındasın 19 – 20 yaşındaki gençlerin içinde kabak gibi sırıtırsın bu iş sana göre değil” diye kendi kendime savaşsam da, birkaç geceden bir şey çıkmaz diyerek aktım o gizemli gecelerin içine. Birde baktım ki ben boşuna çekinmişim. 40 yaşından 60 yaşına kadar bir sürü erkek iş insanı da o gizemli caddelerin müdavimi çoktan olmuşlar. Birkaç gün takılınca o ortamın jargonunu öğrenmem uzun olmadı.  Bizim 40 yaşından 60 yaşındaki o erkek iş insanlarına meğersem oranın jargonunda “ Çıtırcı” “ körpeci” deniliyormuş. Bu arada bahsettiğim eğlence mekânları cadde üzerinde bir elin 5 parmağını geçmiyor. Çok nezih ve aile ortamının olduğu mekânların sayısı küçümsenmeyecek kadar çok.

Gelelim asıl konuya “ Çıtırcı” “ körpeci” “Kart Zamparaların” takıldığı mekânlara. O mekânlar zaten ayan beyan ben buradayım diyor. Bu mekânların Müdavimlerine gelince 18 yaşından 25 yaşına kadar genç bayanlardan oluşuyor.  Genellikle Anadolu’nun farklı yerlerinden gelmiş ailesi orta derecede varlıklı ailelerin kızları. Kimisi Yurtlarda kimisi Rezidanslarda kimisi hali vakti yerinde olan 40 yaşından 60 yaşındaki erkek arkadaşlarının tuttuğu evlerde kalıyor.




Peki, bu değirmenin suyu nereden nasıl geliyor.

Bu konuya bir sonraki yazımızda devam edeceğiz. Gerekirse İşletmelerin isimlerini vereceğiz, gerekirse Bizim 40 yaşından 60 yaşındaki o erkek iş insanları “ Çıtırcı” “ körpeci” “Kart Zamparaların” isim ve firmalarını ifşa edeceğiz. Kim kimin kanına girip ne halt yiyor, geceyi Aksaray’da başlatıp geceye son noktayı hangi gece kulübünde bitiriyor. Hangi otel odalarında sabahlıyor bu sorulara belgeli ve fotoğraflı cevapları sonraki yazı dizimizde yayınlayacağız.

Kalın Sağlıcakla

Unutmayın 3 kişinin bildiği sır SIR DEĞİLDİR.

İzzet Tınmaz / Gazeteci – Yazar

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL