ASAYİŞ

100 Kişiyi Dolandırdı son işinde yakalandı

100 Kişiyi Dolandırdı son işinde yakalandı

Loading

Vatandaşları telefon ile arayarak, Ülkemizin farklı üniversitelerinde Profesör veya Doçent olarak çalıştığını, üniversitede okutman kadrosu açıldığını beyan edip yardımcı olacağını söyleyerek, 16 değişik hesap numarasına ve farklı 13 telefon numarasına “cebe havale gönderme işlemi” yaptıran.  100’den fazla kişiyi dolandıran şahsın yakalanmasına yönelik olarak Asayiş Dairesi Başkanlığı ve Samsun Emniyet Müdürlüğü tarafından özel ekip kuruldu.

Özel ekip yaptığı araştırmalar sonucunda elde ettiği bilgiler sonucunda şahsı yakalamak için ipuçlarına ulaştı. Şahıs yakalanmamak amacıyla Türkiye’nin farklı illeri arasında sık sık yer değiştirdiğini belirlendi. Kaldığı illerde kiraladığı ikametlerin sahiplerine kendisini öğretmen olarak tanıtarak karşısındaki kişilere güven oluşturarak başkasına ait kimlik kartı kullanarak, mağdurların gönderdiği paraları bankadan çekme esnasında kameralardan tespit edilmemek için peruk taktığı tespit edildi.

Yapılan çalışmalar neticesinde, 15 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası ile 130.000 TL para cezası bulunan ve 67 ayrı suçtan arandığı tespit edilen M.Y. isimli şüpheli şahıs 25.03.2019 tarihinde mağdurlar tarafından gönderilen parayı çekmek istediği esnada Sivas ilinde yakalandı ve çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL