ASAYİŞ

Zincirleme trafik kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 7 e çıktı

Zincirleme trafik kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 7 e çıktı

Loading

Hatırlanacağı üzere kaza dün sabaha karşı 04,30 da Türklere ait tırların konvoy halinde Türkiye’ye giriş için Kapıkule istikametine doğru hareket ettiği sırada, Bulgaristan’da Maritsa Otobanı’nın Svilengrad-Harmanlü güzergâhında meydana gelmişti. 50 tırlık konvoyda bulunan 22 tır aracı, bir polis devriye aracı ve bir minibüsün karıştığı zincirleme trafik kazası aşırı sis nedeniyle meydana gelmişti. Görgü tanıkları olay yerindeki Türk tır şoförleri kazaya karışan tır araçlarının çoğunun Türk plakalı olduğunu söyledi.

Zincirleme trafik kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 7 e çıktı. Ölenlerin 3 ü Türk 4 ü farklı ülke vatandaşları.




Dün sabaha karşı 04,30 da Bulgaristan’da Maritsa Otobanı’nın Svilengrad-Harmanlü güzergâhında 50 tırlık konvoyda bulunan 22 tır aracı, bir polis devriye aracı ve bir minibüsün karıştığı zincirleme trafik kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 7 e çıktı.

Hayatını kaybeden Türk tır şoförlerinin Memleketleri şekillenmeye başladı. Kazada hayatını kaybeden Türk şoförlerin biri Diyarbakır , biri Gaziantep , biride Nevşehirli olduğu öğrenildi. Diğer 4 kişinin Polonya, Macaristan, Bulgaristan ve Romanya vatandaşı olduğu öğrenilirken, Araçların hurdaya döndüğünden sadece plakalardan hangi ülkeye ait olduğu anlaşıldığı ve hayatını kaybedenlerin cansız bedenlerinin tanınmayacak durumda olmasından dolayı kimlikleri henüz belirlenemedi.

Bulgaristan’da Maritsa Otobanı’nın Svilengrad-Harmanlü güzergâhında Yolda açların kaldırılma çalışmaları bu saate kadar sürmekte. Trafik halen tek şeritten kontrollü verildiği ve kazaya karışan araçların yoldan kaldırılma çalışmaları hala devam ediyor.

Dün sabaha karşı 04,30 da Bulgaristan’da Maritsa Otobanı’nın Svilengrad-Harmanlü güzergâhında  aşırı sis ve Corona virüs salgınından dolayı şoförler bekleme yapılmadan konvoylar halinde yol aldığı ve Tır şoförlerin uykusuz yola çıkmaya zorlandığı için kazanın meydana geldiği iddia ediliyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL